Κίνα : Δεν μας ζητήθηκε από Ρωσία στρατιωτικός εξοπλισμός ή άλλη βοήθεια για τον πόλεμο στην Ουκρανία


Η Κίνα δήλωσε ότι δεν της ζητήθηκε από τη Ρωσία στρατιωτικός εξοπλισμός ή άλλη βοήθεια, για να υποστηρίξει τον πόλεμο στην Ουκρανία. 

Δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν στο CNN την Κυριακή ότι η Ρωσία ζήτησε από την Κίνα στρατιωτική υποστήριξη, συμπεριλαμβανομένων των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, καθώς και οικονομική βοήθεια για την απρόκλητη εισβολή της. 

Μιλώντας τη Δευτέρα, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Ζάο Λιτζιάν είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι οι ΗΠΑ «διαβιβάζουν παραπληροφόρηση». «Πρόσφατα, η αμερικανική πλευρά διοχέτευσε παραπληροφόρηση κατά της Κίνας για το ζήτημα της Ουκρανίας...», είπε ο Λιτζιάν όταν ρωτήθηκε για το ρωσικό αίτημα για βοήθεια. 

«Η θέση της Κίνας στο ζήτημα της Ουκρανίας είναι συνεπής και σαφής, και έχουμε παίξει εποικοδομητικό ρόλο στην προώθηση των ειρηνευτικών συνομιλιών. Είναι επιτακτική ανάγκη για όλα τα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να μειώσουν την ένταση, αντί να ρίχνουν λάδι στη φωτιά. Είναι σημαντικό να πιέσουμε για μια διπλωματική λύση, αντί να κλιμακωθεί περαιτέρω η κατάσταση».

Σχόλια