Ζελένσκι: Οι συμβιβασμοί με τη Ρωσία θα αποφασιστούν με εθνικό δημοψήφισμα


Το περιεχόμενο του συμβιβασμού στις διαπραγματεύσεις Ουκρανίας-Ρωσίας, θα αποφασιστούν σε ένα πανουκρανικό δημοψήφισμα.
 

Ειδικότερα, οι εγγυήσεις ασφαλείας και το καθεστώς των προσωρινά κατεχόμενων εδαφών των περιοχών του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ και της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας ενδέχεται να τεθούν σε ψηφοφορία.

Ο Πρόεδρος Volodymyr Zelensky ανέφερε σε συνέντευξή του σε ουκρανικά, βρετανικά και τσεχικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα, αναφέρει η Ukrinform.

Το ΝΑΤΟ δεν εγκρίνει την ένταξη της Ουκρανίας καθώς τα μέλη της Συμμαχίας φοβούνται τη Ρωσία, σημείωσε για άλλη μια φορά ο Ζελένσκι. «Πρέπει να ηρεμήσουμε, να πούμε, «Εντάξει, τότε δώστε μας άλλες εγγυήσεις ασφάλειας». Υπάρχουν μέλη του ΝΑΤΟ που θέλουν να είναι εγγυητές της ασφάλειας, τα οποία, δυστυχώς, δεν μπορούν να μας δώσουν 100% ένταξη στο ΝΑΤΟ, αλλά είναι έτοιμα να κάνουν πράγματα, που θα έπρεπε να κάνει η Συμμαχία αν ήμασταν μέλος της Συμμαχίας. Και νομίζω ότι είναι ένας φυσιολογικός συμβιβασμός», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Ζελένσκι, τα θέματα ασφάλειας θα αφορούν συνταγματικές τροποποιήσεις και αλλαγές στην ισχύουσα ουκρανική νομοθεσία.

«Εξήγησα σε όλες τις διαπραγματευτικές ομάδες: όταν μιλάτε για όλες αυτές τις τροπολογίες, και μπορεί να είναι ιστορικές, θα πρέπει τελικά να κάνουμε δημοψήφισμα. Ο λαός θα πρέπει να πει και να απαντήσει σε ορισμένες μορφές συμβιβασμού. Και τι θα είναι, θέμα συνομιλίας και συνεννόησης μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας», τόνισε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

Σχόλια