Ο επικεφαλής του επιτελείου του Ζελένσκι : "Μοιάζει να έχουμε διάλογο μετά τη συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη..."


Ο Andriy Yermak, επικεφαλής του επιτελείου του Ουκρανού προέδρου Zelensky, δήλωσε ότι έχει «μια μικρή ποσότητα αισιοδοξίας» μετά τις διπλωματικές διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία στην Κωνσταντινούπολη και ότι «μοιάζει με διάλογο»

«Έχουμε μια πολύ θεμελιώδη θέση και θέλαμε να προχωρήσουμε σε οποιονδήποτε συμβιβασμό που αντιστοιχεί στην ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία μας», είπε ο Γιέρμακ στην επικεφαλής διεθνή παρουσιαστή του CNN Κριστιάν Αμανπούρ από το Κίεβο την Τετάρτη. 

«Έχω μια πολύ, πολύ μικρή αισιοδοξία για αυτό. Συνεχίζουμε να μιλάμε, αλλά θα αρχίσουμε να πιστεύουμε στην πραγματικότητα αν αρχίσουν να συμβαίνουν κάποια πράγματα στην πράξη… «Θέλουμε να σταματήσουμε αυτόν τον πόλεμο, θέλουμε τα ρωσικά στρατεύματα να αποσυρθούν από το έδαφός μας. Επιμένουμε ότι οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι θα είναι ανοιχτοί ειδικά για άλλη μια φορά προς τη Μαριούπολη», είπε ο Γιέρμακ.

Όταν ρωτήθηκε από την Αμανπούρ σχετικά με το εάν η Ουκρανία είχε αρκετά όπλα για να διατηρήσει την αντίστασή της στη ρωσική επιθετικότητα, ο Γιέρμακ είπε: «Δεν έχουμε αρκετά όπλα και τα χρειαζόμαστε, τα χρειαζόμαστε για να συνεχίσουμε τις μάχες μας και ελπίζω ότι όλοι οι εταίροι μας καταλαβαίνουν τώρα απολύτως .»

cnn.com

Σχόλια