Ο σύμβουλος ασφαλείας των ΗΠΑ είχε επικοινωνία με τον Ρώσο ομόλογό του


Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν μίλησε την Τετάρτη με τον Ρώσο ομόλογό του, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. 

Η κλήση μεταξύ του Σάλιβαν και του Ρώσου Γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας Νικολάι Πατρούσεφ σηματοδοτεί την υψηλότερη γνωστή επαφή μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας εδώ και εβδομάδες. Ο Σάλιβαν επανέλαβε «τη σταθερή και ξεκάθαρη αντίθεση των Ηνωμένων Πολιτειών στην απρόκλητη και αδικαιολόγητη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία», σύμφωνα με δήλωση. 

 "Ο Σάλιβαν εξέθεσε ξεκάθαρα τη δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών να συνεχίσουν να επιβάλλουν κυρώσεις στη Ρωσία, να υποστηρίξουν την υπεράσπιση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας και να ενισχύσουν την ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ, σε συνεχή πλήρη συντονισμό με τους Συμμάχους και τους εταίρους μας. 

Ο Σάλιβαν είπε στον στρατηγό Πατρούσεφ ότι εάν η Ρωσία είναι σοβαρή για διπλωματία, τότε η Μόσχα θα πρέπει να σταματήσει να επιτίθεται σε πόλεις και κωμοπόλεις της Ουκρανίας. Ο Σάλιβαν προειδοποίησε επίσης τον στρατηγό Πατρούσεφ για τις συνέπειες οποιασδήποτε πιθανής ρωσικής απόφασης να χρησιμοποιήσει χημικά ή βιολογικά όπλα στην Ουκρανία", συνεχίζει η δήλωση

Σχόλια