Στόλτενμπεργκ:Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ ενωμένοι στην απόφαση να μη δημιουργήσουν ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία


Οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ υποστηρίζουν τη θέση της συμμαχίας ότι, δεν θα δημιουργήσει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στην Ουκρανία παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις του Ουκρανού προέδρου Ζελένσκι
για μια ζώνη, δήλωσε ο επικεφαλής του οργανισμού. 

Δεν θα υπάρξει «καμία ανάπτυξη εναέριων ή χερσαίων δυνατοτήτων στην Ουκρανία και αυτή είναι η ενωμένη θέση των συμμάχων μας», δήλωσε την Τετάρτη ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες. 

Οι υπουργοί συζήτησαν το θέμα σε συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών την Τρίτη, είπε ο γενικός γραμματέας, προσθέτοντας ότι η συμμαχία είναι ανένδοτη να μην κλιμακώσει τον πόλεμο με τη Ρωσία. «Βλέπουμε την καταστροφή, βλέπουμε τον ανθρώπινο πόνο στην Ουκρανία, αλλά αυτό μπορεί να γίνει ακόμη χειρότερο εάν το ΝΑΤΟ λάβει μέτρα που στην πραγματικότητα μετέτρεψαν τον πόλεμο σε πλήρη πόλεμο μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας», είπε. 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν πρόκειται να ταξιδέψει στην Ευρώπη την επόμενη εβδομάδα, για να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις 24 Μαρτίου και θα συμμετάσχει επίσης στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, δήλωσε την Τρίτη η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι. Ο Στόλτενμπεργκ μίλησε στο CNN μετά την ομιλία του Ζελένσκι:

Σχόλια