Ο Ζελένσκι κατηγορεί το ΝΑΤΟ για αυτούπνωση, αδυναμία & έλλειψη αυτοπεποίθησης και ευχαριστεί ερντογάν για συνεχή υποστήριξη


Ο πρόεδρος της Ουκρανίας επιτέθηκε στους ηγέτες του ΝΑΤΟ
σε μια φλογερή ομιλία για την άρνησή τους να εφαρμόσουν ζώνη απαγόρευσης πτήσεων σε όλη τη χώρα. 

Μιλώντας από το Κίεβο, ο Volodymyr Zelensky είπε ότι η απροθυμία της Δύσης να παρέμβει έδωσε στη Ρωσία «πράσινο φως» να συνεχίσει να βομβαρδίζει πόλεις και χωριά. 

Το ΝΑΤΟ έχει υποστηρίξει ότι μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων θα οδηγήσει σε αντιπαράθεση με τη Μόσχα. Ωστόσο, ο κ. Ζελένσκι είπε ότι διαφωνεί ότι η άμεση δράση θα μπορούσε να «προκαλέσει την άμεση επίθεση της Ρωσίας εναντίον του ΝΑΤΟ». 

Σε οργισμένα σχόλια, είπε ότι το επιχείρημα αντικατοπτρίζει την «αυτούπνωση όσων είναι αδύναμοι, έχουν έλλειψη αυτοπεποίθησης μέσα τους» και ότι οι επιφυλάξεις της Δύσης έδειξαν ότι «δεν θεωρούν όλοι τον αγώνα για την ελευθερία ως νούμερο ένα στόχο της Ευρώπης». "Όλοι οι άνθρωποι που θα πεθάνουν ξεκινώντας από αυτή την ημέρα θα πεθάνουν επίσης εξαιτίας σας. Λόγω της αδυναμίας σας, λόγω της διχόνοιάς σας", πρόσθεσε ο εξαγριωμένος κ. Ζελένσκι. 

Την Παρασκευή, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, προειδοποίησε ότι η καθιέρωση ζώνης απαγόρευσης πτήσεων θα μπορούσε να οδηγήσει σε «έναν πλήρη πόλεμο στην Ευρώπη που εμπλέκει πολλές περισσότερες χώρες και προκαλεί πολύ περισσότερο ανθρώπινο πόνο».

Την ίδια στιγμή ο Ζελένσκι ευχαριστεί τον ερντογαν... 



Πραγματοποιήθηκε συνομιλία με τον Πρόεδρο @RTERdogan. Τον Ευχαριστώ  🇹🇷 για τη συνεχή υποστήριξη. 

Ενημερώθηκε για τη συνεχιζόμενη επιθετικότητα και την πυρηνική τρομοκρατία εκ μέρους της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Πρέπει να τερματίσουμε τις εχθροπραξίες. #StopRussia

Σχόλια