Τα μέτρα κατά της ακρίβειας: Επίδομα βενζίνης, Πάσχα και ρεύματος


Τα μέτρα για την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια που θα εξειδικεύσουν οι αρμόδιοι υπουργοί είναι περιορισμένης εμβέλειας,
καθώς δεν καλύπτουν την έκταση του προβλήματος της ακρίβειας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Είναι ενδεικτικό ότι, έκτακτο επίδομα Πάσχα, βενζίνης και επιδότηση ρεύματος θα «απλώνονται» σε χρονικό ορίζοντα τριών μηνών.

Αυτά είναι τα μέτρα

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας
α. «Αυξάνουμε σημαντικά την επιδότηση ρεύματος σε νοικοκυριά επιχειρήσεις. Το κόστος αυτού του μέτρου φθάνει τα 640 εκατ. για τον Απρίλιο».
β. «Ενιχύουμε ευάλωτους συμπατριώτες μας με έκτακτη ενίσχυση που θα καταβληθεί πριν το Πάσχα
    1,5 δόση παραπάνω δόση επιδόματος Παιδιού
    ενίσχυση 200 ευρω σε 667.000 χαμηλοσυνταξιούχους
    ενίσχυση 200 ευρω σε 35.000 ανασφάλιστους υπερήλικες
    ενίσχυση 200 ευρω σε δικαιούχους επιδόματος ΑΜΕΑ
    Διπλή δόση ελάχιστου εγγυημένου εισόδημα.
γ. Απευθείας επιδότηση καυσίμων
   
επιλέξιμα είναι φορολογικά πρόσωπα φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν εισόδημα έως 30.000 ευρώ επιδότηση αφορά 60 λίτρα μηνιαίως με 22 λεπτά το λίτρο
    Ειδικά για τους πολίτες που είναι κάτοικοι νησιών η επιδότηση φθάνει τα 27 λεπτά το λίτρο
    Επιδοτείται το ντίζελ ωστε το όφελος για τον καταναλωτή να είναι στα 15 λεπτά το λίτρο.
Στα ταξί δίνεται ενίσχυση 200 ευρώ το μήνα για τον Απρίλιο
δ. Αυξάνεται η περίοδος αποπληρωμής των επιστρεπτέων επιστροφών από 60 σε 90 άτοκες δόσεις.
ε. Μειώνεται περαιτέρω ο ΕΝΦΙΑ. Μέσα σε 2,5 χρόνια 35% η συνολική μείωση του σε σχέση με το 2018. Πλέον 8 στους 10 που θα πληρώσουν φόρο ακίνητης περιουσίας θα δουν μόνιμα ακόμα μεγαλύτερη μείωση του ΕΝΦΙΑ.
στ. Ενίσχυση για αγρότες. Μηδενικός συντελεστής ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο. Συντελεστής ΦΠΑ 6% για τα λιπάσματα. Επιδότηση κτηνοτρόφων για το κόστος των ζωοτροφών


Σχόλια

  1. Δυστυχώς αυτά τα κολεγιόπαιδα που έχουμε υπουργούς δεν γνωρίζουν την πραγματικότητα. άλλο το ΦΠΑ στην τιμή της βενζίνης στην προπολεμική εποχή και άλλο τώρα που το βαρέλι έφθασε 100 ευρώ. Συμφωνώ να βοηθήσουμε τους αδύνατους οικονομικά αλλά πως θα τους βρούμε; Όχι βέβαια με το εισόδημα. Πάλι θα τα πάρουν οι γύφτοι , οι εργολάβοι , οι δικηγόροι , οι υδραυλικοί οι ηλεκτρολόγοι , οι αγρότες κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.