Ουκρανός δήμαρχος του Μπορισπόλ : Φερθείτε έξυπνα και φύγετε από την πόλη αν μπορείτε


Ενώ οι ουκρανικές δυνάμεις πανηγυρίζουν, όπως λένε, την εκ νέου κατάληψη μιας πόλης στα δυτικά του Κιέβου, ο δήμαρχος μιας πόλης στα ανατολικά της πρωτεύουσας καλεί τους κατοίκους να φύγουν.

"Δεν υπάρχει επείγουσα ανάγκη να βρίσκεστε στην πόλη αυτή τη στιγμή. Οι μάχες μαίνεται ήδη σε όλη την περιοχή. Κάνω έκκληση στον πληθυσμό, να είστε έξυπνοι και να αφήσετε την πόλη αν μπορείτε", δήλωσε ο δήμαρχος Μπορισένκο του Μπορισπόλ (που βρίσκεται κοντά το διεθνές αεροδρόμιο, στα περίχωρα του Κιέβου) σε μια δήλωση βίντεο που δημοσιεύτηκε. στο Facebook.

Ο Μπορισένκο είπε ότι οι αρχές θα βοηθήσουν στην εκκένωση όσων δεν έχουν δικά τους οχήματα, προσθέτοντας ότι πραγματοποιούνται σχεδόν καθημερινές μεταφορές στη δυτική Ουκρανία, όπου οι ρωσικές επιθέσεις ήταν πολύ μικρότερες σε αριθμό.

«Όπως δείχνει η πρακτική, σε εκείνες τις πόλεις όπου διεξάγονται μάχες, όσο λιγότεροι άμαχοι στην πόλη, τόσο πιο εύκολο είναι για τις ένοπλες δυνάμεις (της Ουκρανίας) να λειτουργήσουν», είπε ο δήμαρχος.

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, τουλάχιστον 10 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους μετά την εισβολή της Ρωσίας, η οποία ξεκίνησε πριν από σχεδόν τέσσερις εβδομάδες.

Αυτός ο αριθμός αντιπροσωπεύει σχεδόν το ένα τέταρτο του πληθυσμού της χώρας, ο οποίος υπολογίστηκε σε 44 εκατομμύρια από την Παγκόσμια Τράπεζα το 2020.

Από αυτούς που έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, η πλειονότητα, 6,48 εκατομμύρια έως τις 16 Μαρτίου, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης την Παρασκευή, έχουν μετακινηθεί εσωτερικά από την έναρξη της σύγκρουσης στις 24 Φεβρουαρίου.

 

Σχόλια