Κυριάκος Μητσοτάκης : "Από τη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε η πρότασή μου η αγορά φυσικού αερίου έχει πέσει κατά 50%" (βίντεο)

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη Τύπου, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βερσαλλίες, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην πρόταση του επιβολής πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου! 

"Το επιχείρημά μας είναι απλό αλλά πιστεύω και πειστικό: η αγορά αυτή έχει σταματήσει εδώ και πολύ καιρό να λειτουργεί με κανόνες αγοράς. Τι σημαίνουν οι κανόνες αγοράς; Ότι η τιμή προσδιορίζεται από την προσφορά και από τη ζήτηση. Είναι μία αγορά η οποία είναι θύμα κερδοσκοπίας. Και ενδεικτικά αναφέρω ότι μόλις τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, από τη στιγμή δηλαδή που δημοσιοποιήθηκε η πρότασή μου και το ανακοινωθέν της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η αγορά φυσικού αερίου έχει πέσει κατά 50%. Από περίπου 220 που ήταν πριν από πέντε μέρες, γύρω στο 115 είδα ότι βρίσκεται πριν από περίπου μία ώρα.

Αυτό είναι η καλύτερη απόδειξη ότι αυτή δεν είναι μια αγορά η οποία λειτουργεί ομαλά, ότι είναι αντικείμενο κερδοσκοπίας και ότι αυτό είναι ένα πρόβλημα το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο.", δήλωσε, επί λέξει, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δείτε στο βίντεο το σχετικό απόσπασμα...

Σχόλια