Η Ουκρανία με νέο νόμο τον Ιουλ. 2021 δεν θεωρεί ότι οι Έλληνες είναι αυτόχθονες της χώρας

Ο Νόμος του 2014 που θεωρούσε τους Έλληνες της Ουκρανίας ως αυτόχθονες..

LAW ON THE STATUS OF THE INDIGENOUS PEOPLES OF UKRAINE,  August 2004 


Αυτόχθονες πληθυσμοί: μια ιστορική κοινότητα λαών που ζουν στην επικράτεια του της σύγχρονης Ουκρανίας και είναι πολίτες της, οι οποίοι είναι αριθμητικά μικρότεροι από τους υπόλοιπους πληθυσμός της χώρας, δεν αποτελείται από πρόσφατους μετανάστες, εμφανίζει μια αίσθηση εθνοτικής καταγωγής ευαισθητοποίηση και διατήρηση της εθνικής ταυτότητας, του πολιτισμού, των παραδόσεων και της γλώσσας τους. 

Οι πολίτες της Ουκρανίας περιλαμβάνουν αυτόχθονες πληθυσμούς της Ουκρανίας που είναι: Λευκορώσοι, Γκαγκαούζοι, Έλληνες, Εβραίοι, Καραϊτές, Τάταροι της Κριμαίας, Κριμαίας, Μολδαβοί, Πολωνοί, Ρώσοι, Ρουμάνοι και Ούγγροι. 

(Ολόκληρος ο νόμος του 2014 στο https://www.venice.coe.int/webforms/documents/default.aspx?pdffile=CDL(2004)079-e )

Δείτε τώρα και τον νέο νόμο... 


 
1 Ιουλίου 2021. Νέος Νόμος № 1616-IX. 


 
Άρθρο 1. 

Η έννοια των αυτόχθονων πληθυσμών της Ουκρανίας 

1. Ιθαγενείς της Ουκρανίας - μια αυτόχθονη εθνοτική κοινότητα που σχηματίζεται στην επικράτεια της Ουκρανίας, φορέας πρωτότυπης γλώσσας και πολιτισμού, έχει παραδοσιακούς, κοινωνικούς, πολιτιστικούς ή αντιπροσωπευτικούς φορείς, αυτογνωσία ιθαγενών της Ουκρανίας, είναι μια εθνική μειονότητα στον πληθυσμό της και δεν έχει δική του κρατική εκπαίδευση εκτός Ουκρανίας. 

2. Οι αυτόχθονες πληθυσμοί της Ουκρανίας, που σχηματίστηκαν στο έδαφος της χερσονήσου της Κριμαίας, είναι οι Τάταροι της Κριμαίας, οι Καραϊτές της Κριμαίας, εβραϊκές εθνοθρησκευτικές κοινότητες της Κριμαίας

(Μετάφραση από την επίσημη κυβερνητική  Πηγή )

Με τον νέο νόμο... 

Η Ουκρανία δεν θεωρεί ότι οι Έλληνες είναι αυτόχθονες της χώρας....Η Ουκρανία «εξαφάνισε» με νόμο την ελληνική γηγενή μειονότητα! 

Στην ουσία την ιστορία της Ουκρανίας επιχειρεί να ξαναγράψει ο πρόεδρος της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι με νόμο που εισήγαγε προκειμένου να εξαφανιστούν ως… διά μαγείας τα πολλά εκατομμύρια των Ρώσων που κατοικούν στο ουκρανικό έδαφος. Έτσι δεν χαρακτηρίζονται ως εθνική γηγενής μειονότητα ούτε οι Ρώσοι, αλλά ούτε οι Έλληνες. Μαζί τους και οι Ούγγροι και οι Λευκορώσοι της Ουκρανίας.

Οι προθέσεις του Ζελένσκι γίνονται ακόμα πιο ξεκάθαρες με την αναγνώριση μόνο των τουρκογενών Τατάρων – σχεδόν όλα συνηγορούν ότι η χώρα μετατρέπεται σε δορυφόρο της Τουρκίας, μετά και τις συμφωνίες για αμυντική συνεργασία.

Σχόλια