Ζελένσκι σε ΝΑΤΟ: Μπορείτε να μας δώσετε το 1% των μαχητικών αεροσκαφών σας, των τανκ σας (βίντεο)


Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι
είπε στη συνάντηση των ηγετών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες ότι, η Ουκρανία χρειάζεται μόνο ένα κλάσμα της συνδυασμένης δύναμης πυρός της συμμαχίας.

"Μπορείτε να μας δώσετε το ένα τοις εκατό όλων των αεροπλάνων σας. Το ένα τοις εκατό όλων των τανκ σας. Ένα τοις εκατό!" είπε στην ομιλία του προς το ΝΑΤΟ που ανέβασε στο Facebook».


«Έχετε χιλιάδες μαχητικά αεροσκάφη, αλλά δεν μας έχει δοθεί ούτε ένα ακόμη… Απευθυνθήκαμε [σε εσάς] για άρματα μάχης για να μπορέσουμε να ξεμπλοκάρουμε τις πόλεις μας… έχετε τουλάχιστον 20.000 άρματα μάχης… αλλά δεν έχουμε ακόμη ξεκάθαρη απάντηση, », είπε ο Ζελένσκι.

Έκανε έκκληση στους ηγέτες να λάβουν τις απαραίτητες αποφάσεις για να συμβεί αυτό.

«Δεν μπορούμε απλώς να αγοράζουμε [αυτά τα αντικείμενα]. Μια τέτοια προμήθεια εξαρτάται άμεσα από τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ, από τις πολιτικές αποφάσεις», είπε ο Ζελένσκι.

Είπε επίσης ότι οι ηγέτες του ΝΑΤΟ θα πρέπει να αναγνωρίσουν αυτό που έχουν επιδείξει οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας στον πόλεμο κατά της Ρωσίας.

«Παρακαλώ, μην μας πείτε ποτέ ξανά ότι ο στρατός μας δεν πληροί τα πρότυπα του ΝΑΤΟ. Έχουμε δείξει σε ποια πρότυπα μπορούμε να φτάσουμε. Και δείξαμε πόσα μπορούμε να δώσουμε στην κοινή ασφάλεια της Ευρώπης και του κόσμου», είπε ο Ζελένσκι.

 

Σχόλια