Ο Μπάιντεν το 1997 είχε προβλέψει ότι επέκταση του ΝΑΤΟ στη Βαλτική θα προκαλέσει σθεναρή & εχθρική αντίδραση της Ρωσίας! (βίντεο)


18 Ιουνίου 1997, Εκδήλωση "Επέκταση του ΝΑΤΟ"

Ο γερουσιαστής Τζο Μπάιντεν (D-DE) μίλησε για την πιθανότητα επέκτασης του ΝΑΤΟ και τι θα μπορούσε να σημαίνει για το μέλλον της εξωτερικής διπλωματίας. Περιέγραψε την υποστήριξή του για τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ και έδωσε τις προβλέψεις του για τη θέση της Γερουσίας στο θέμα. Η Τσεχία, η Ουγγαρία και η Πολωνία είναι οι επιλογές των Ηνωμένων Πολιτειών για ένταξη στο ΝΑΤΟ. 

Δείτε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα της τοποθέτησης του Μπάιντεν σε ερώτηση δημοσιογράφου, για την επέκταση του ΝΑΤΟ στις χώρες της Βαλτικής και τις αντιδράσεις της Ρωσίας...

Thank you very much for your presentation. I just thought there was one other piece of unfinished business you said earlier in your discussion. 

Well what about Baltics if you could tell us what their prospects are for expand....

 

 

Τι είπε το 1997 ο Μπάιντεν ... 

"Νομίζω ότι το μόνο μέρος όπου θα μπορούσε να προκληθεί η μεγαλύτερη αναστάτωση βραχυπρόθεσμα για την είσοδο, θα ήταν να δεχθούμε τώρα τα κράτη της Βαλτικής όσον αφορά τις σχέσεις του ΝΑΤΟ με Ρωσία και ΗΠΑ. Και αν υπήρχε ποτέ κάτι που επρόκειτο να ανατρέψει την ισορροπία, θα ανατραπεί με όρους μιας σθεναρής και εχθρικής αντίδρασης, δεν εννοώ στρατιωτική, στη Ρωσία θα είναι αυτό...

Τα επόμενα χρόνια θα το λύσουμε αυτό. Στο βαθμό που η Ρωσία αισθάνεται άνετα"


 Ολόκληρη η εκδήλωση ΕΔΩ

Σχόλια