Πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα: Οι ΗΠΑ βλέπουν πολύ θετικά το αίτημα της τουρκίας για νέα F-16


Ο νέος πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Τουρκία Τζεφ Φλέικ χαιρέτισε τους διμερείς δεσμούς μεταξύ Άγκυρας και Ουάσιγκτον, λέγοντας ότι οι δύο χώρες "ωφελούνται από μια στενή σχέση". 

Η Τουρκία είναι μια σημαντική χώρα και έχει «μεγάλο ρόλο στην παγκόσμια σκηνή», δήλωσε την Τρίτη ο Τζεφ Φλέικ σε αποκλειστική συνέντευξη στο πρακτορείο Anadolu. «Η Τουρκία είναι ένας σημαντικός σύμμαχος για εμάς», τόνισε, λέγοντας περαιτέρω ότι η ασφάλεια μεταξύ Άγκυρας και Ουάσιγκτον έχει «ενισχυθεί». Δίνοντας έμφαση στη θέση της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, είπε ότι είναι "ένα σημαντικό μέλος του ΝΑΤΟ, είναι εδώ και 70 χρόνια. Και έτσι έχουμε πολλά κοινά συμφέροντα εκεί". 

Ο Φλέικ είπε επίσης ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε καλό δρόμο σχετικά με την πώληση και τον εκσυγχρονισμό των μαχητικών αεροσκαφών F-16. «Στην πραγματικότητα, υπήρχε μια αντιπροσωπεία εδώ μόλις την περασμένη εβδομάδα, για να βοηθήσει στην προετοιμασία αυτού που ονομάζεται «LoR», ενός αιτήματος για απόκτηση επιπλέον F-16 και εκσυγχρονισμό των F-16», είπε.

Οι ΗΠΑ βλέπουν το αίτημα της Τουρκίας για νέα F-16 «πολύ θετικά», είπε ο Φλέικ, καθώς δείχνει τη «δέσμευση της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ». "Γνωρίζουμε προφανώς ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να υπάρχει διαλειτουργικότητα. Επομένως, αυτό είναι ένα θετικό αίτημα."

Σχόλια