Λαβρόφ στο CNN : "Κανείς δεν πρόκειται να επιτεθεί στο λαό της Ουκρανίας παρά τις συνεχιζόμενες επιδρομές"


Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι, «κανείς δεν πρόκειται να επιτεθεί στον λαό της Ουκρανίας», παρά τη συνέχιση των χτυπημάτων από τις ρωσικές δυνάμεις την Παρασκευή, μιλώντας στο CNN τόνισε ότι «δεν θα υπάρξουν χτυπήματα σε μη στρατιωτικές υποδομές».

«Θα τονίσω: διαβάστε τι είπε ο Πούτιν. Όχι χτυπήματα σε μη στρατιωτικές υποδομές, κανένα πλήγμα στο προσωπικό του ουκρανικού στρατού, στους κοιτώνες τους ή σε άλλα μέρη που δεν συνδέονται με τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Τα στατιστικά στοιχεία που έχουμε το επιβεβαιώνουν», είπε ο Λαβρόφ.

«Κανείς δεν πρόκειται να υποβαθμίσει με κάποιο τρόπο τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις. Αναφερόμαστε στο να εμποδίσουμε τους Νεοναζί και αυτούς που προωθούν τη γενοκτονία να κυβερνήσουν αυτή τη χώρα», συνέχισε.

«Το τρέχον καθεστώς στο Κίεβο βρίσκεται υπό δύο μηχανισμούς εξωτερικού ελέγχου. Πρώτος, η Δύση και οι ΗΠΑ και δεύτερος, οι νεοναζί», είπε, επαναλαμβάνοντας αβάσιμους ισχυρισμούς που έχουν επανειλημμένα απορριφθεί από τον Ουκρανό Πρόεδρο Volodymyr Zelensky.

CNN

Σχόλια