ΥΠΑΜ Ηνωμένου Βασιλείου: Η Ρωσία σκοπεύει να καταλάβει ολόκληρη την Ουκρανία


Ο υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Μπεν Γουάλας δήλωσε την Παρασκευή ότι η Ρωσία σκοπεύει να καταλάβει ολόκληρη την Ουκρανία
, αλλά ότι δεν κατάφερε να επιτύχει τους κύριους στόχους της. 

«Είναι η άποψή μας ότι οι Ρώσοι σκοπεύουν να εισβάλουν σε ολόκληρη την Ουκρανία», δήλωσε ο Wallace στο Sky News την Παρασκευή. «Η εκτίμησή μας από σήμερα το πρωί είναι ότι η Ρωσία δεν έχει αναλάβει κανέναν από τους κύριους στόχους της. 

Στην πραγματικότητα, βρίσκεται πίσω από το ελπιδοφόρο χρονοδιάγραμμά της. Έχουν χάσει πάνω από 450 άτομα προσωπικό. "Σε αντίθεση με τους μεγάλους ρωσικούς ισχυρισμούς, και μάλιστα το είδος του οράματος του Προέδρου Πούτιν ότι με κάποιο τρόπο οι Ουκρανοί θα απελευθερωθούν και θα συρρέουν για τον σκοπό του, το έχει κάνει εντελώς λάθος. Και ο ρωσικός στρατός απέτυχε να εκπληρώσει την πρώτη μέρα τον κύριο στόχο.

" Στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter, η υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Λιζ Τρας, χαρακτήρισε τη ρωσική εισβολή ως «βάρβαρη». "Η επίθεση του Πούτιν στην Ουκρανία είναι βάρβαρη, αδικαιολόγητη και δείχνει μια σκληρή περιφρόνηση για την ανθρώπινη ζωή. 

Θα συνεχίσουμε να ζητάμε από τον Πούτιν να λογοδοτεί και να παραμείνουμε σταθεροί στην υποστήριξή μας", έγραψε η Τρας στο Twitter, επαναλαμβάνοντας την αλληλεγγύη του Ηνωμένου Βασιλείου προς την Ουκρανία.

Σχόλια