Αντιπροσωπεία της Ουκρανίας κατευθύνεται στη Λευκορωσία για συνομιλίες με Ρωσία

Αυτή η ανακοίνωση έρχεται λίγα λεπτά μετά την εκπνοή της προθεσμίας που είχε θέσει προηγουμένως η ρωσική αντιπροσωπεία για την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία. 

Η αντιπροσωπεία της Ουκρανίας κατευθύνεται στο Γκόμελ στη Λευκορωσία για τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, δήλωσε ο βοηθός του προέδρου Πούτιν και επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας, Βλαντιμίρ Μεντίνσκι. 

Οι συνομιλίες αναμένεται να πραγματοποιηθούν στην περιοχή Gomel στα σύνορα Ουκρανίας-Λευκορωσίας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Belta. Η Ρωσία είναι έτοιμη για διαπραγματεύσεις και περιμένει την ουκρανική αντιπροσωπεία να φτάσει στο Γκόμελ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. «Όπως γνωρίζετε, ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. 

Μετά από αυτό, ο Πρόεδρος Λουκασένκο στράφηκε προς τη ρωσική πλευρά, προς τον Πρόεδρο [Βλαντιμίρ] Πούτιν, ζητώντας του να μην ανακαλέσει τον Ρώσο αντιπροσωπεία, καθώς η Ουκρανία σηματοδότησε την προθυμία της να παρευρεθεί στις συνομιλίες στην περιοχή του Γκόμελ», είπε ο Πεσκόφ.  

Το γραφείο του προέδρου Volodymyr Zelensky ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο τηλεφώνησε στον Ουκρανό Πρόεδρο την Κυριακή. «Οι πολιτικοί συμφώνησαν ότι η ουκρανική αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με τη ρωσική αντιπροσωπεία χωρίς προϋποθέσεις στα σύνορα Ουκρανίας-Λευκορωσίας, κοντά στον ποταμό Πρίπιατ», ανέφερε το γραφείο του. 

 «Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο έχει αναλάβει την ευθύνη να διασφαλίσει ότι όλα τα αεροπλάνα, τα ελικόπτερα και οι πύραυλοι που σταθμεύουν στο έδαφος της Λευκορωσίας, θα παραμείνουν στο έδαφος κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, της συνάντησης και της επιστροφής της ουκρανικής αντιπροσωπείας».

Σχόλια