Ο Λαβρόφ με επιστολή ζητάει τις θέσεις των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ για τις εγγυήσεις ασφαλείας στο Ουκρανικό

Ο υπουργός Εξωτερικών Λαβρόφ έστειλε επιστολή στους υπουργούς Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένου του Μπλίνκεν, για το πώς η συμμαχία κατανοεί τα θέματα ασφάλειας, δήλωσε στο RIA Novosti υψηλόβαθμη διπλωματική πηγή.
«Ο Λαβρόφ έχει στείλει μηνύματα στους συναδέλφους του ΝΑΤΟ , συμπεριλαμβανομένου του (του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι) Μπλίνκεν, σχετικά με το πώς το ΝΑΤΟ κατανοεί τη θεμελιώδη, βασική αρχή του αδιαίρετου της ασφάλειας, στην οποία αναφερόμαστε. Και δεν υπάρχει απάντηση σε αυτό το μήνυμα από τη Δύση, από κανέναν...
Χθες ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι, θα σταλεί επίσημο αίτημα μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών σε συναδέλφους σε χώρες του ΝΑΤΟ και του ΟΑΣΕ, με επείγουσα απαίτηση να εξηγήσουν πώς σκοπεύουν να εκπληρώσουν την υποχρέωση να ενισχύσουν την ασφάλειά τους σε βάρος της ασφάλειας των άλλων... Ο επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών σημείωσε ότι η απάντηση του ΝΑΤΟ και του ΟΑΣΕ θα είναι βασικό ζήτημα για τον καθορισμό περαιτέρω προτάσεων, οι οποίες θα αναφερθούν στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Αυτή είναι μία σοβαρότατη εξέλιξη για τα εθνικά μας θέματα διαδραματίζεται τις τελευταίες ώρες μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Μία επιστολή με μορφή τελεσιγράφου, καθώς αποτελεί αίτηση με περιορισμένο χρονικό ορίζοντα δυνατότητας απάντησης, παραδόθηκε στον Νίκο Δένδια με αποστολέα τον Σεργκέι Λαβρόφ. Η παράδοση της έγινε από την ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα, στο ελληνικό υπουργείο εξωτερικών 

Σχόλια