"Δώσε κι εμένα μπάρμπα"... μια διαμνημόνευση

Διαμνημόνευση Μεταναστευτικής Αρωγής πρώτης τάξης, απένειμε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης στον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιο για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής και των Ευρωπαϊκών Αξιών. κ. Μαργαρίτη Σχοινά, για τη συμβολή του στην αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, καθώς και των επιπτώσεών της στις τοπικές κοινωνίες.

Ο κ. Μηταράκης υπογράμμισε ότι ’τον Μάρτιο του 2020 όταν η Ελλάδα δέχθηκε την απρόκλητη επίθεση της Τουρκίας μέσω της εργαλειοποίησης του Μεταναστευτικού, ο κ. Σχοινάς στάθηκε δίπλα μας, κινητοποιώντας τους ευρωπαϊκούς θεσμούς στο πλευρό της Ελλάδας και αναδεικνύοντας την ανάγκη αποτελεσματικής προστασίας των εξωτερικών συνόρων.’’

Έκτοτε, συμπλήρωσε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, ο κ. Σχοινάς ‘’έχει υποβοηθήσει σημαντικά τις προσπάθειες μας για ανάκτηση του ελέγχου στο Μεταναστευτικό και τη θέση σε εφαρμογή μιας αυστηρής αλλά δίκαιης μεταναστευτικής πολιτικής, η οποία ήδη αποφέρει καρπούς με όρους σημαντικής μείωσης των αφίξεων, ελάφρυνσης των νησιών μας, επιτάχυνσης των διαδικασιών και δημιουργίας αξιοπρεπών δομών υποδοχής.

Υ.Γ

Για την ιστορία σας γνωρίζουμε πως η διαμνημόνευση Μεταναστευτικής Αρωγής πρώτης τάξης στον Μαργαρίτη Σχοινά έγινε σύμφωνα με το με το ΦΕΚ 224/Α/24-11-2021 "Καθορισμός λεπτομερειών και ειδικότερων ζητημάτων απονομής της Διαμνημόνευσης Μεταναστευτικής Αρωγής του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου."

 

Σχόλια