Τα κύρια σημεία της συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας και ΗΑΕ


Η επιστολή προθέσεων (
Letter of intent), για την έναρξη συναντήσεων Αμυντικής Βιομηχανικής Συνεργασίας (SSI) μεταξύ Τουρκίας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, υπογράφηκε κατά την επίσκεψη του Ερντογάν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ο Ερντογάν και ο Πρίγκιπας διάδοχος του Άμπου Ντάμπι Σεΐχης Μοχάμεντ Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν, υπέγραψαν 13 συμφωνίες μεταξύ της Τουρκίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Ο Πρόεδρος της Αμυντικής Βιομηχανίας Καθ. Δρ. İsmail Demir είπε σε δήλωση: «Συνοδεύσαμε τον Πρόεδρό μας, κατά την επίσκεψή του στα ΗΑΕ. Κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης, υπογράψαμε επιστολή προθέσεων για συνεργασία στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας μεταξύ των δύο χωρών

Οι συμφωνίες SSI περιλαμβάνουν, την απευθείας προμήθεια, ανάπτυξη, παραγωγή, πώληση όλων των προϊόντων και υπηρεσιών αμυντικής βιομηχανίας, που χρειάζονται οι οργανισμοί ασφαλείας των μερών, συντήρηση/εκσυγχρονισμό συστημάτων, μεταφορά τεχνολογίας, εκπαίδευση, πληροφόρηση και ανταλλαγή εγγράφων.

Οι «Συναντήσεις Συνεργασίας στον τομέα της Αμυντικής Βιομηχανίας», που θα πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα και οι επίσημες και τεχνικές επισκέψεις αντιπροσωπειών, που διασφαλίζουν την ωρίμανση και την παρακολούθηση των θεμάτων συνεργασίας που καθορίζονται σε αυτές τις συναντήσεις, θα πραγματοποιούνται εντός του πεδίου εφαρμογής της παρούσας συμφωνίας.

exomatiakaivlepo

Σχόλια