Με το νομοσχέδιο για τον ΕΦΚΑ...μισθοί από 4,6 έως 8 χιλ. ευρώ στα διευθυντικά στελέχη & την διοίκηση του ΕΦΚΑ!

Ολοκληρώθηκε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής η πρώτη επεξεργασία του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ, το οποίο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία. Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου ψήφισε μόνο η ΝΔ ενώ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, ΕΛΛΥ και ΜέΡΑ25 καταψήφισαν.

Ας δούμε τι προβλέπει το νομοσχέδιο, στο άρθρο 27, για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ, σχετικά με τις αποδοχές της διοίκησης του ΕΦΚΑ

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ
Εκσυγχρονισμός του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης και άλλες διατάξεις για την κοινωνική ασφάλιση


 

ΜΕΡΟΣ Δ ́
ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΙΚΕΣ - ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ - ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Άρθρο 27

Εξουσιοδοτικές διατάξεις

4. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Οικονομικών καθορίζονται οι κάθε είδους αποδοχές του Διοικητή και των Υποδιοικητών του e-Ε.Φ.Κ.Α., τακτικές ή πρόσθετες, οι οποίες δεν υπερβαίνουν το όριο της περ. α) της παρ. 3 του άρθρου 28 του ν. 4354/2015 και δεν υπολείπονται του ορίου της παρ. 1 του άρθρου 28 του ίδιου νόμου.
5. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Οικονομικών καθορίζονται, κατά παρέκκλιση της παρ. 1 του άρθρου 28 του ν. 4354/2015, οι αποδοχές του επικεφαλής
της Μονάδας Εσωτερικών Ερευνών του e-Ε.Φ.Κ.Α., οι οποίες δεν υπερβαίνουν το όριο της περ. α) της παρ. 3 του άρθρου 28 του ίδιου νόμου

Δείτε τώρα την εγκύκλιο που καθορίζει το ανώτερο όριο αποδοχών...

Εγκύκλιος 2/2015/ΔΕΠ/5.1.2016 - Επί του άρθρου 28 Ανώτατο όριο αποδοχών του άρθρου 28 του ν. 4354/2015

Με την παρ. 1 προβλέπεται ότι οι πάσης φύσεως αποδοχές και πρόσθετες αμοιβές ή απολαβές, ή σύνταξη, που καταβάλλονται στους λειτουργούς ή υπαλλήλους ή μισθωτούς με σχέση εργασίας δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου των φορέων του άρθρου 1, των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος, απαγορεύεται να υπερβαίνουν τις εκάστοτε αποδοχές Γενικού Γραμματέα Υπουργείου. Οι εν λόγω αποδοχές από 1-1-2016 ανέρχονται στο ποσό των 4.631 €. Συνεπώς οι αποδοχές όλων των ανωτέρω από την ίδια ημερομηνία δεν μπορεί να υπερβαίνουν το ποσό αυτό.

Από 1-1-2016, από το ανώτατο όριο εξαιρούνται οι αποδοχές των προέδρων, αντιπροέδρων, διευθυνόντων συμβούλων και μελών των διοικητικών συμβουλίων των νομικών προσώπων του κεφαλαίου Β’ του ν.3429/2005.

Με τις διατάξεις της παρ. 3 προβλέπονται οι εξαιρέσεις από το όριο της πρώτης παραγράφου.

Ειδικότερα, από το όριο αυτό εξαιρούνται:

α) οι δικαστικοί λειτουργοί και το κύριο προσωπικό του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (Ν.Σ.Κ.), για τους οποίους ως ανώτατο όριο αποδοχών και πρόσθετων αμοιβών ή απολαβών, ορίζονται οι μηνιαίες αποδοχές και τα επιδόματα του Προέδρου του Αρείου Πάγου (8.314,56 €), όπως ορίζονται με τον εκάστοτε μισθολογικό νόμο για τις αποδοχές των δικαστικών λειτουργών, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη η οικογενειακή παροχή....

Όπως αντιλαμβάνεστε από τα ανωτέρω με το νομοσχέδιο του του Υπουργείου Εργασίας για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ, προκύπτουν με απλά λόγια τα εξής:

1. Μισθός του νυν διορισμένου, Διοικητή του ΕΦΚΑ έως και τα 8.134,56 ευρώ.

2. Μισθός, έως και 8.134,56 ευρώ για τους ιδιώτες Γενικούς Διευθυντές που θα στελεχώνουν πλέον τον ΕΦΚΑ, παρακάμπτοντας τον ΑΣΕΠ.

3. Μισθός, έως και 8.134,56 ευρώ, για τον επικεφαλής της Μονάδας Εσωτερικών Ερευνών που θα αποτελεί δήθεν, τον «μπαμπούλα» του ΕΦΚΑ.

4. Μισθός έως και 4.631 ευρώ, για ιδιώτες Διευθυντές του ΕΦΚΑ.

5. Μισθός έως και τα 4.631 ευρώ για τα 43 και πλέον στελέχη της Μονοπρόσωπης Εταιρίας «Αξιοποίησης» Ακινήτων του ΕΦΚΑ

 

Σχόλια