Το Πακιστάν επιβεβαιώνει την αγορά μαχητικών αεροσκαφών J-10 από την Κίνα

Η φήμη που κυκλοφορεί εδώ και δύο χρόνια επιβεβαιώθηκε...

Το Πακιστάν αποκτά περισσότερα από 25 μαχητικά πολλαπλού ρόλου Chengdu J-10 «Vigorous Dragon», για να αντιμετωπίσει την αγορά των Rafale από την Ινδία.

Την είδηση ​​δημοσιοποίησε ο Σεΐχης Ρασίντ Αχμάντ, υπουργός Εσωτερικών του Πακιστάν, κατά τη διάρκεια δημόσιας εκδήλωσης. Σύμφωνα με τον Υπουργό, η παραλαβή του μαχητικού κινεζικής προέλευσης θα ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2022. Μάλιστα σύμφωνα με τον Υπουργό 25 J-10 αναμένεται στις 23 Μαρτίου ,να πετάξουν στο πλαίσιο του εορτασμού της εθνικής γιορτής του Πακιστάν.

Δεν υπάρχει ακόμη επίσημη επιβεβαίωση του αριθμού των αεροσκαφών που αγοράστηκαν, αλλά αξιόπιστες πηγές στο Πακιστάν υποστηρίζουν ότι πρόκειται για 36 αεροσκάφη, αρκετά για να εξοπλίσουν δύο πολεμικές μοίρες των 18 μαχητικών η καθεμία.

Το J-10C (ή μια εκδοχή του προσαρμοσμένη στις ανάγκες της PAF) είναι ένα σύγχρονο, ευέλικτο και ισχυρό μαχητικό 4,5 γενιάς. Εξοπλισμένο με ενεργό ραντάρ ηλεκτρονικής σάρωσης AESA, ισχυρό σύστημα παρεμβολών, πολύ μικρό RCS και μεγάλη γκάμα έξυπνων όπλων.

Δεν είναι γνωστές λεπτομέρειες για τον τύπο και την διαμόρφωση του J-10 που αγοράστηκε για την Πολεμική Αεροπορία του Πακιστάν (PAF)... Ο Σεΐχης Ρασίντ τόνισε ότι, η προσθήκη των J-10 αποτελεί άμεση απάντηση στην αγορά Rafale από την Ινδία και ότι αυτά τα αεροσκάφη είναι πολύ ανώτερα από τα γαλλικά μαχητικά.

aviacionline.com

Σχόλια