Οι Αμερικανοί κατάφεραν να καταρρίψουν και να "κατεβάσουν" ρωσικά drone στη Συρία και Ντονμπάς

Η αναφορά γίνεται για αναγνωριστικά drone αλλά και drone της οικογένειας Lancet που χαρακτηρίζονται ως καμικάζι τα οποία χρησιμοποιούνταν στη Συρία.

Σύμφωνα με (κινεζική) διαδικτυακή ενημέρωση της «Sohu», τα τελευταία χρόνια ειδικοί του αμερικανικού στρατού κατάφεραν να καταρρίψουν είτε να "κατεβάσουν" (προσγειώσουν) τουλάχιστον 20 διαφορετικά drones, μερικά από αυτά στη Συρία, ενώ κάποια άλλα στο Ντονμπάς (ανατολική Ουκρανία). Πληροφορίες αναφέρουν ότι ειδικές μονάδες του ΝΑΤΟ συμμετείχαν στην κατάρριψη ή στην παραπλάνηση ρωσικών drone.

«Το 2014, το ΝΑΤΟ διεξήγαγε μια σειρά από μυστικές επιχειρήσεις στο έδαφος της Ουκρανίας και της Συρίας. Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ, Commandos των Βρετανικών Πεζοναυτών και Ειδικές Δυνάμεις της Βρετανικής Πολεμικής Αεροπορίας, έχουν σχηματίσει ομάδες για να αναλύσουν τα ρωσικά υψηλής τεχνολογίας UAV.

Σύμφωνα με αναφορές, τουλάχιστον 20 μη επανδρωμένα αεροσκάφη των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, "αιχμαλωτίστηκαν" μέσα σε 4 χρόνια: 9 στη Συρία και 11 στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας.

Σχόλια