Περίεργα περιστατικά πτήσεων drone πάνω από πυρηνικούς σταθμούς στη Σουηδία...

Ένα drone πέταξε πάνω από τον πυρηνικό σταθμό Forsmark στην ανατολική Σουηδία. Η αστυνομία κινητοποιήθηκε με ελικόπτερα και drone αλλά δεν μπόρεσε τελικά να το εντοπίσει και ακολουθήσει.

Σύμφωνα με το Norway Today, το drone στο Forsmark αποκαλύφτηκε γύρω στις 20:00 την Παρασκευή. Ταυτόχρονα, αναφέρθηκαν πτήσεις drone πάνω από τους πυρηνικούς σταθμούς Ringhals στη δυτική ακτή και το Oskarshamn στα νοτιοανατολικά της χώρας. Επίσης αναφέρθηκε πιθανή πτήση drone στον παροπλισμένο πυρηνικό σταθμό Barsebäck στο Skåne.

Το πρωί του Σαββάτου, ωστόσο, η αστυνομία δήλωσε ότι τελικά δεν είδαν drones σε άλλες περιοχές και ότι οι πληροφορίες αυτές εξακολουθούν να διερευνώνται, αναφέρουν σουηδικά μέσα ενημέρωσης.

Ένας φρουρός στο Forsmark επικοινώνησε με την αστυνομία, βλέποντας ένα drone πάνω από τις  εγκαταστάσεις εντός της απαγορευμένης περιοχής.

Η αστυνομία ανέφερε ότι το drone εξαφανίστηκε προς το νησί Gräsö.

«Χάσαμε χρόνο προσπαθώντας να το εντοπίσουμε, αλλά δεν μπορέσαμε να το βρούμε ξανά», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Πέτρα Μπλόμκβιστ.

Το περιστατικό έχει αναφερθεί τόσο ως παραβίαση κανόνων εναέριας κυκλοφορίας, όσο και ως παράνομη πτήση σε απαγορευμένη περιοχή. 

Το Forsmark βρίσκεται περίπου 140 χλμ βόρεια της Στοκχόλμης στην ανατολική ακτή της Σουηδίας. Ο πυρηνικός σταθμός Ringhals βρίσκεται στο Varberg στη δυτική σουηδική ακτή, ενώ το Oskarshamn βρίσκεται στην ανατολική ακτή, πάνω από 300 χιλιόμετρα νότια της Στοκχόλμης.

 

Σχόλια