Ουκρανοί βουλευτές επισκέφτηκαν το εργοστάσιο παραγωγής των drone Bayraktar TB2

Ουκρανοί βουλευτές μέλη της επιτροπής για τις Διακοινοβουλευτικές Σχέσεις με την Τουρκία, επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις παραγωγής Baykar Teknolojileri στην Κωνσταντινούπολη.

"Ενισχύουμε την αμυντική συνεργασία με την Τουρκία. Η Ουκρανία συνεργάζεται με την τουρκική εταιρεία Baykar. Σήμερα, επισκεφτήκαμε τις εγκαταστάσεις που παράγουν τα drone Baykar. Η εταιρεία επιδεικνύει υψηλό επίπεδο τεχνολογίας και ποιότητας", είπε ο συμπρόεδρος Ουμέροφ του κοινοβουλίου.

Ο βουλευτής υπενθύμισε ότι, το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας και ο Haluk Bayraktar, Διευθύνων Σύμβουλος της Baykar, υπέγραψαν τον Σεπτέμβριο του 2021 Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας και της  Bayraktar, για την κατασκευή και τον εξοπλισμό ενός κοινού κέντρου εκπαίδευσης για συντήρηση, επισκευή και εκσυγχρονισμό drone, καθώς και εκπαίδευση του προσωπικού που συμμετέχει στη λειτουργία των drone Bayraktar.

"Για πολύ καιρό, ο στρατός μας έχει δει την έλλειψη μη επανδρωμένων αεροσκαφών, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώριση και κατεύθυνση των πυρών του πυροβολικού. Η ενισχυμένη συνεργασία με τους Τούρκους εταίρους μας μπορεί σταδιακά να λύσει αυτό το πρόβλημα", σημείωσε ο Ουμέροφ. Υπενθύμισε ότι το Ουκρανικό Ναυτικό έχει παραλάβει το πρώτο Bayraktar TB2 UCAV τον περασμένο Ιούλιο.

"Δεν θέλουμε πόλεμο, αλλά είμαστε έτοιμοι να αντισταθούμε για να προστατέψουμε τον λαό και τα σύνορά μας. Γι' αυτό δεν μένουμε στάσιμοι. Ενισχύουμε τις επιδόσεις των Ενόπλων Δυνάμεών μας. Η άμυνα του μέλλοντος δεν είναι το σπαθί και το πολυβόλο, αλλά η χρήση της τεχνολογίας για τη μείωση των ανθρώπινων απωλειών», έγραψε ο Ουμέροφ.

Όπως αναφέρθηκε, στις 12-13 Ιανουαρίου, η ουκρανική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη.

ukrinform.net

Σχόλια