Η Τουρκία κατατάσσεται στην 3η υψηλότερη θέση σε αιτήματα αφαίρεσης περιεχομένου Twitter

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο γίγαντας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης Twitter, σχετικά με τα κυβερνητικά αιτήματα για αφαίρεση περιεχομένου από την πλατφόρμα, η Τουρκία κατατάσσεται στην 3η υψηλότερη θέση όσον αφορά τα αιτήματα, επισκιασμένη μόνο από την Ιαπωνία και τη Ρωσία.

Στοιχεία που δημοσίευσε το Twitter σχετικά με τον αριθμό των κυβερνητικών αιτημάτων για κατάργηση περιεχομένου από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2021, δείχνουν ότι η Τουρκία είχε τον τρίτο υψηλότερο αριθμό αιτημάτων κατάργησης, πίσω από τη Ρωσία και την Ιαπωνία. Τα δεδομένα δεν περιελάμβαναν χώρες όπου το Twitter δεν είναι προσβάσιμο, όπως η Κίνα και η Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της τουρκικής υπηρεσίας της Deutsche Welle.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι πάνω από το 95% των αιτημάτων κατάργησης προήλθαν από μόλις πέντε χώρες - Ιαπωνία, Ρωσία, Τουρκία, Ινδία και Νότια Κορέα. Συνολικά, οι κυβερνήσεις υπέβαλαν 43.387 αιτήματα για κατάργηση περιεχομένου από 196.878 λογαριασμούς, ο υψηλότερος αριθμός από τότε που η εταιρεία άρχισε να δημοσιεύει δεδομένα διαφάνειας το 2012.

Αυτά τα δεδομένα είναι «εξαιρετικά ανησυχητικά» σύμφωνα με τη Sinead McSweeney, αντιπρόεδρο παγκόσμιας δημόσιας πολιτικής του Twitter. 

«Αυτή τη στιγμή των αυξανόμενων προσπαθειών από τις κυβερνήσεις να παραβιάσουν και να αφαιρέσουν περιεχόμενο σε όλο τον κόσμο, λαμβάνουμε έναν άνευ προηγουμένου αριθμό αιτημάτων», είπε. Περιέγραψε  αυτή την τάση ως «απειλή για την ιδιωτική ζωή και την ελευθερία της έκφρασης».

Τα τελευταία στοιχεία έδειξαν αύξηση 50% στον αριθμό των λογαριασμών που αναφέρθηκαν από την προηγούμενη περίοδο αναφοράς. Τους τελευταίους έξι μήνες του 2020, οι κυβερνήσεις ζήτησαν την αφαίρεση περιεχομένου από 131.933 λογαριασμούς.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέλαβαν την υψηλότερη κατάταξη όσον αφορά τα αιτήματα για δεδομένα χρηστών. 3.026 αιτήματα για δεδομένα χρηστών από τις ΗΠΑ αποτελούσαν το 26% των συνολικών αιτημάτων. Το Twitter δημοσίευσε δεδομένα χρηστών μόνο στο 64% των περιπτώσεων. 

duvarenglish

 

Σχόλια