14 χρόνια πριν η πρώτη εκτόξευση βλήματος Αέρος-Εδάφους από drone (QF-4 Phantom) σε δοκιμή της USAF

Ιστορική εκτόξευση βλήματος Αέρος-Εδάφους από Drone (QF-4 Phantom), 9 Ian. 2008

Αεροπορική Βάση USAF Holloman, N.M. 
Η πρώτη εκτόξευση βλήματος αέρος-εδάφους από ένα drone πλήρους κλίμακας ολοκληρώθηκε στις 9 Ιανουαρίου 2008 από την 82nd Aerial Targets Squadron που βρίσκεται στην αεροπορική βάση Holloman, N.M. 
Το μη επανδρωμένο drone ήταν το QF-4 Phantom που λειτουργούσε με τηλεχειρισμό από επίγειο σταθμό, είπε ο Επισμηναγός John Markle, αξιωματικός επιχειρήσεων της μοίρας ATRS. "Αυτός είναι ο πρώτος πύραυλος αέρος-εδάφους που εκτοξεύτηκε από μη επανδρωμένο αεροσκάφος πλήρους κλίμακας", τόνισε ο Επισμηναγός John Markle . 
"Αυτή η δοκιμή είναι ένα σημαντικό επίτευγμα, επειδή αυξάνει τη δυνατότητα επιβίωσης των αεροπόρων μας έναντι απειλών SAM. Επιπλέον, είναι η πρώτη φορά που drone μπορεί να εκτελέσει τέτοιου είδους αποστολή."
"Πρόκειται για έναν νέο Stand Off αυτοκατευθυνόμενο Anti Radiation βλήμα, που σχεδίασε το Ναυτικό για να καταστείλει τις απειλές SAM." "Με αυτήν την επιτυχημένη δοκιμή, πρωτοστατήσαμε σε έναν νέο πεδίο χωρίς κίνδυνο για πολύτιμα εναέρια μέσα ή μέλη του πληρώματος", δήλωσε ο Αντισμήναρχος Joel Rush Διοικητής της μοίρας ATRS.
 

Σχόλια