Η Ταϊβάν δοκιμάζει το μη επανδρωμένο αεροσκάφος "Teng Yun"

Ένα μαχητικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV)  αναπτύχθηκε από την κορυφαία στρατιωτική ερευνητική μονάδα της Ταϊβάν... Το UAV βρίσκεται επί του παρόντος στη φάση δοκιμαστικών πτήσεων, πριν τους επιχειρησιακούς ελέγχους που έχουν προγραμματιστεί για τον Ιούνιο του επόμενου έτους, ανέφεραν στρατιωτικές πηγές στο CNA την Πέμπτη. 

Το πρωτότυπο 2ης γενιάς Teng Yun ή «Cloud Rider» είναι το UAV που δοκιμάζεται αυτό το διάστημα. 

Το πρωτότυπο νέας γενιάς που βρίσκεται υπό δοκιμή, περιλαμβάνει διάφορες αναβαθμίσεις σε σχέση με το 1ης γενιάς UAV, που συνετρίβη τον Φεβρουάριο.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ταϊβάν έχουν αναπτύξει μια διαδικασία ανάπτυξης νέων όπλων, πέντε βημάτων που περιλαμβάνει: αρχικό σχεδιασμό, ανάπτυξη, αρχικές δοκιμές και επιχειρησιακές δοκιμές πριν από την έναρξη της μαζικής παραγωγής.

Στρατιωτικές πηγές προέβησαν σε δηλώσεις, αφού πρώτα τα τοπικά ΜΜΕ δημοσίευσαν φωτογραφία του τελευταίας γενιάς μη επανδρωμένου πολεμικού οχήματος (UCAV), που τραβήχτηκε πρόσφατα στην Αεροπορική Βάση της Ανατολικής Αεροπορίας Χουαλιέν την Πέμπτη.

Η φωτογραφία που δημοσίευσαν οι Liberty Times, δείχνει το UCAV με τη σημαία της Δημοκρατίας της Κίνας (Ταϊβάν) και το όνομα «NCSIST ASRD» στο πλάι.


Το Teng Yun είναι ένα UCAV μεσαίου μεγέθους παρόμοιο με το US MQ-1 Predator και συμβατό με το βλήμα AGM-114 Hellfire.
Το πρωτότυπο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Έκθεση Αεροδιαστημικής και Αμυντικής Τεχνολογίας της Ταϊπέι το 2015.  

Σχόλια