Πρώτη επίδειξη δυνατοτήτων του μη επανδρωμένου τάνκερ MQ-25 στο αεροπλανοφόρο George Bush (βίντεο)

Στο αεροπλανοφόρο "George HW Bush", τις δύο τελευταίες εβδομάδες φιλοξενήθηκε το πρώτο μη

επανδρωμένο τάνκερ MQ-25A...

Στις 20 Δεκεμβρίου ολοκληρώθηκε επίδειξη δυνατοτήτων μη επανδρωμένου τάνκερ, εγκαθιστώντας το σταθμό ελέγχου εδάφους στο αεροπλανοφόρο και αποδεικνύοντας ότι το UAV μπορούσε να ενσωματωθεί στο περιβάλλον του αεροπλανοφόρου: στο flight deck, με τον χειριστή να ακολουθεί τα σήματα-οδηγίες του προσωπικού και με τους χειριστές στο αεροπλανοφόρο, να διατηρούν την συνδεσιμότητα και επικοινωνία κατά την διάρκεια της πτήσης μακριά από το αεροπλανοφόρο.

«Οι πρώτες δοκιμές έδωσαν στην ομάδα μας την ευκαιρία να αξιολογήσει πολλά νέα συστήματα για πρώτη φορά σε περιβάλλον αεροπλανοφόρου με το πρωτότυπο T1», δήλωσε ο πλοίαρχος Τσαντ Ριντ, διευθυντής υπεύθυνος προγράμματος μη επανδρωμένων UAV, στο δελτίο τύπου του Ναυτικού. «Οι πρώτες ενδείξεις στις λειτουργίες τροχοδρόμησης στο κατάστρωμα, έδειξαν επιτυχώς την ικανότητα του MQ-25 να ελίσσεται ακριβώς όπως ένα αεροσκάφος στο περιβάλλον του πλοίου».

Αν και το πρωτότυπο T1 δεν απογειώθηκε και δεν προσγειώθηκε στο πλοίο ακόμη, χρησιμοποιήθηκε ένα υποκατάστατο αεροσκάφος για τη δοκιμή του υλικού και του λογισμικού που σχετίζεται με το "Joint Precision Landing System" που είναι εγκατεστημένο σε αεροπλανοφόρα, για την καθοδήγηση των F-35C και F-35B για ασφαλείς προσγειώσεις.

Το MQ-25 σχεδιάστηκε να εκτελεί εναέριο ανεφοδιασμό σε αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων των F/A-18E-F Super Hornet, F-35C, E-2D Advanced Hawkeye και EA-18G Growler. 

 

Σχόλια