Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Kamikaze Drone : Ένα νέο όπλο ισχύος αλλά και σοβαρή απειλή για τον αμερικανικό στρατό (βίντεο)

Μερικοί ειδικοί πιστεύουν ότι, η εξάπλωση των χαμηλού κόστους, ελαφρού βάρους «δολοφονικών» drones είναι υπαρκτή.
Είναι εδώ και θα αλλάξει τον επίγειο πόλεμο
τόσο βαθιά όσο το πολυβόλο. 

Πετώντας πολύ γρήγορα για να το παρακολουθήσει το γυμνό μάτι, το drone που κινείται με μπαταρία έκανε κύκλους στην έρημο της Γιούτα, κυνηγώντας τον στόχο που είχε προγραμματιστεί να χτυπήσει. Λίγες στιγμές αργότερα, πέρασε από το παράθυρο του οδηγού ενός άδειου φορτηγού και εξερράγη...

Το NBC News ταξίδεψε σε ένα στρατιωτικό κέντρο δοκιμών για αποκλειστική πρόσβαση στην πρώτη δημόσια επίδειξη του Switchblade 300, ενός μικρού, χαμηλού κόστους drone «kamikaze» που κατασκευάστηκε από την AeroVironment, το οποίο οι πηγές ανέφεραν ότι ο αμερικανικός στρατός χρησιμοποιεί αθόρυβα για χρόνια σε στοχευμένες επιχειρήσεις δολοφονίας. στο Αφγανιστάν, το Ιράκ και τη Συρία.

Οι Αμερικανοί έχουν συνηθίσει σε εικόνες πυραύλων Hellfire που πέφτουν βροχή από drones Predator και Reaper, για να χτυπήσουν στόχους τρομοκρατών στο Πακιστάν ή την Υεμένη. Αλλά αυτός ήταν ο χθεσινός πόλεμος των drone.

Μια επανάσταση στα drone ξεδιπλώνεται και οι ΗΠΑ έχουν χάσει το μονοπώλιό τους στην τεχνολογία. 

Ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι η εξάπλωση των αυτόνομων όπλων θα αλλάξει τον πόλεμο εδάφους τόσο βαθιά όσο το πολυβόλο.

Μπορούν να ξεπεράσουν τις παραδοσιακές άμυνες για να χτυπήσουν δυνάμεις πεζικού οπουδήποτε στο πεδίο της μάχης και κοστίζουν μόλις 6.000 δολάρια το ένα, σε σύγκριση με 150.000 δολάρια για τον πύραυλο Hellfire που εκτοξεύεται συνήθως από drones Predator ή Reaper. Αυτή η ικανότητα θα μπορούσε να βοηθήσει να σωθούν ζωές των αμερικανών στρατιωτών, αλλά θα μπορούσε επίσης να τους βάλει σε μεγάλο κίνδυνο από τρομοκράτες ή έθνη-κράτη που δεν είχαν προηγουμένως πρόσβαση σε τέτοια θανατηφόρα και οικονομικά προσιτή τεχνολογία.

«Πιστεύω ότι αυτό θα είναι το νέο IED», ή αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, είπε ο Shaan Shaikh , ειδικός πυραύλων στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών. «Είναι κάτι που βλέπουμε ότι θα είναι πρόβλημα και έχουμε κάποιες άμυνες, αλλά όχι αρκετές».

Αυτά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που ονομάζονται καμικάζι ή drones αυτοκτονίας, δεν εκτοξεύουν πυραύλους - είναι οι πύραυλοι. Αλλά σε αντίθεση με τα τυπικά βλήματα, μπορούν να κάνουν κύκλους πάνω από έναν στόχο, να περιμένουν την ιδανική στιγμή και να χτυπήσουν με απίστευτη ακρίβεια. NBC NEWS

 

 

Υ.Γ

Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι ...το ελληνικό radar "ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ" της ΕΑΒ , είναι από τα λίγα συστήματα παγκοσμίως που αποδεδειγμένα εντοπίζει τέτοιου είδους μίνι drone και kamikaze drone...

Σχόλια