Ο αμερικανικός στρατός κατέρριψε drone κοντά σε αμερικανική βάση στη Συρία

Ο αμερικανικός στρατός κατέρριψε ένα μικρό drone που πιστεύεται ότι, απειλούσε αμερικανικό φυλάκιο στη νότια Συρία την Τρίτη, λίγες εβδομάδες αφότου η ίδια βάση δέχτηκε επίθεση από drone και ρουκέτες.

Ο λοχαγός Μπιλ Ούρμπαν, εκπρόσωπος της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ, είπε ότι δύο drones ή μη επανδρωμένα εναέρια συστήματα (UAS) εντοπίστηκαν να εισέρχονται στον εναέριο χώρο γύρω από το At Tanf Garrison το βράδυ της Τρίτης. «Καθώς ένα από τα drone συνέχιζε την πορεία του βαθύτερα στη Ζώνη του Ατ Τανφ, εκτιμήθηκε ότι είχε εχθρική πρόθεση και καταρρίφθηκε», είπε ο Ούρμπαν.

Το δεύτερο μικρό drone γύρισε και έφυγε από την περιοχή. Δεν είναι γνωστό εάν κάποιο από τα δύο drone μετέφερε εκρηκτικά.

Ο Ούρμπαν είπε ότι δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή ζημιές στη βάση.

Το περιστατικό έρχεται μόλις εβδομάδες μετά από μια συντονισμένη επίθεση εναντίον του At Tanf Garrison που περιελάμβανε μια ομάδα drones με εκρηκτικά, ακολουθούμενη από πιθανή ρίψη ρουκετών. Κανένας από τους αμερικανικούς στρατιώτες που σταθμεύουν εκεί δεν τραυματίστηκε ή σκοτώθηκε στην επίθεση , αλλά οι εγκαταστάσεις υπέστησαν σοβαρές ζημιές, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Το Ιράν ή ομάδες πολιτοφυλακών που υποστηρίζονται από το Ιράν υποπτεύονται ότι βρίσκονται πίσω από την προηγούμενη επίθεση και το περιστατικό με μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Τρίτης , σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους.

 

Σχόλια