Ο CEO του μεγαλύτερου δικτύου νοσοκομείων Νέας Υόρκης : "Καμία κρίση παρά τα αυξανόμενα κρούσματα COVID"


Ο Διευθύνων Σύμβουλος του μεγαλύτερου νοσοκομειακού συστήματος της πολιτείας της Νέας Υόρκης, προέτρεψε τους ανθρώπους να παραμείνουν
ψύχραιμοι εν μέσω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού, κατά την παρουσία του στο CNN χθες Τρίτη.

Τα κρούσματα στην πόλη της Νέας Υόρκης (που κάποτε ήταν το επίκεντρο του ιού) έχουν εκτοξευθεί τις τελευταίες εβδομάδες. Η πόλη είχε κατά μέσο όρο επτά ημερών 8.025 νέα κρούσματα τη Δευτέρα, από 3.008 μια εβδομάδα πριν, σύμφωνα με στοιχεία των New York Times .

Όμως, ο Michael Dowling (Ντόουλινγκ), Διευθύνων Σύμβουλος της Northwell Health -που εξυπηρετεί τη Νέα Υόρκη, το Long Island και την κομητεία Westchester- είπε στο CNN ότι, ενώ το ποσοστό θετικότητας της περιοχής αυξάνεται, δεν σημαίνει αυτόματα αύξηση των νοσηλειών.

Στο παρελθόν όταν είχαν αυξηθεί τα κρούσματα κορονοϊού, πολλά νοσοκομεία καταπονήθηκαν από τον υψηλό αριθμό ασθενών. Ωστόσο, ο Ντόουλινγκ είπε ότι από την Τρίτη, τα νοσοκομεία στο δίκτυο Υγείας Northwell εξακολουθούσαν να διαχειρίζονται τις αυξήσεις των κρουσμάτων.

"Πάμε πολύ, πολύ καλά. Πολύ διαχειρίσιμα. Δεν υπάρχει κρίση", είπε.

Περίπου 460 ασθενείς με COVID-19 βρίσκονται στο νοσοκομειακό δίκτυό μας, λιγότερο από το 10% της συνολικής χωρητικότητάς του, είπε ο Ντόουλινγκ.

Ο αριθμός ήταν σημαντικά χαμηλότερος από τον αριθμό των προηγούμενων κορυφών. Κατά το πρώτο κύμα κρουσμάτων, περίπου 3.500 άτομα νοσηλεύονταν για COVID-19 στα νοσοκομεία του συστήματος, είπε. Τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν η Νέα Υόρκη γνώρισε μια χειμερινή έκρηξη, περίπου 1.000 άτομα νοσηλεύονταν με τον ιό.

Ο Ντόουλινγκ χαρακτήρισε τον τρέχοντα αριθμό «μέτριο» ενώ πρόσθεσε ότι, τα κρούσματα έχουν αυξηθεί από την Ημέρα των Ευχαριστιών. Είπε επίσης ότι αναμένει αύξηση των ασθενών μετά τις διακοπές.

"Θα μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε. Νομίζω ότι είναι καιρός οι άνθρωποι να είναι ήρεμοι, λίγο πιο λογικοί", είπε.

Ενθάρρυνε τον κόσμο να εμβολιαστεί και να κάνει την 3η δόση, για να αποτρέψει τη νοσηλεία, σημειώνοντας ότι το 80% των ατόμων στο νοσοκομειακό σύστημα ήταν ανεμβολίαστοι.

"Εάν όλοι ήταν εμβολιασμένοι, τότε οι αριθμοί στα νοσοκομεία μας αυτή τη στιγμή θα ήταν πράγματι ελάχιστοι. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορώ να καταλάβω , εξακολουθούν κάποιοι να είναι εκεί έξω, ακόμη και στην παρούσα κατάσταση, αποφασίζοντας ότι δεν θέλουν να εμβολιαστούν Δεν έχει νόημα. Είναι παράλογο και ειλικρινά, αρκετά ανόητο."

 

 

Σχόλια