Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου...
Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιαπωνία ανακοίνωσαν από κοινού, σχέδιο για την ανάπτυξη (demonstrator) αεροκινητήρα (Α/Κ) μαχητικών αεροσκαφών επόμενης γενιάς και συμφώνησαν να διερευνήσουν περαιτέρω τεχνολογίες.Οι εργασίες για το κοινό πρόγραμμα θα ξεκινήσουν στις αρχές του επόμενου έτους, με το Ηνωμένο Βασίλειο να επενδύει αρχικά 30 εκατομμύρια £ σε ψηφιακή σχεδίαση και καινοτόμες κατασκευαστικές πρωτοβουλίες.
Άλλα 200 εκατομμύρια £ χρηματοδότησης από το Ηνωμένο Βασίλειο, αναμένεται να διατεθούν για την ανάπτυξη ενός συστήματος Α/Κ πλήρους κλίμακας, υποστηρίζοντας εκατοντάδες θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης, στις εγκαταστάσεις Filton της Rolls-Royce στο Μπρίστολ.
Τα επόμενα τέσσερα χρόνια, το Ηνωμένο Βασίλειο επενδύει περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια £, στη μεγάλη εθνική και διεθνή προσπάθειά του να σχεδιάσει ένα παγκοσμίως κορυφαίο Future Combat Air System. Παράλληλα, μέσω του αντίστοιχου προγράμματός "FX", η Ιαπωνία επιδιώκει να αναπτύξει ένα μελλοντικό μαχητικό αεροσκάφος, με παρόμοιο χρονοδιάγραμμα για να αντικαταστήσει το αεροσκάφος F-2.
Ο υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Μπεν Γουάλας δήλωσε:
Η ενίσχυση των συνεργασιών μας στον Ινδο-Ειρηνικό αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα και αυτή η συνεργασία με την Ιαπωνία, έναν από τους στενότερους εταίρους μας στον τομέα της ασφάλειας στην Ασία, είναι ένα σαφές παράδειγμα.
Ο σχεδιασμός ενός ολοκαίνουργιου εναέριου συστήματος μάχης, με ένα μαχητικό αεροσκάφος στην καρδιά του είναι ένα εξαιρετικά φιλόδοξο έργο, επομένως η συνεργασία με έθνη που μοιράζονται τις ίδιες ιδέες, είναι ζωτικής σημασίας. Βασιζόμενοι στα τεχνολογικά και βιομηχανικά πλεονεκτήματα των δύο χωρών μας, θα διερευνήσουμε μια ευρεία συνεργασία μεταξύ τεχνολογιών της επόμενης γενιάς.
Έχοντας εξερευνήσει ευκαιρίες με την Ιαπωνία για μελλοντικά αεροπορικά συστήματα μάχης για αρκετό καιρό, παράλληλα με την αυξανόμενη συνεργασία του Ηνωμένου Βασιλείου με ευρωπαϊκά έθνη, οι συζητήσεις επιταχύνθηκαν μετά από συνάντηση μεταξύ του υπουργού Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Ben Wallace και του υπουργού Άμυνας της Ιαπωνίας Nobuo Kishi στο Τόκιο το καλοκαίρι.
Ο υπουργός Αμυντικών Εξοπλισμών του Ηνωμένου Βασιλείου Τζέρεμι Κουίν δήλωσε:
Όπως έχω δει από πρώτο χέρι, οι εταίροι μας στην Ιαπωνία έχουν σημειώσει τεράστια πρόοδο σε τεχνολογίες που μπορούν να συμπληρώσουν τις δικές μας προηγμένες δεξιότητες και θα μπορούσαν να βοηθήσουν να διασφαλίσουμε ότι και οι δύο Ένοπλες Δυνάμεις μας παραμένουν στην πρώτη γραμμή της αμυντικής καινοτομίας.
Προσβλέπουμε στη συνέχιση της συνεργασίας με μια τρομερή δύναμη και έναν στενό σύμμαχο.
Η διεθνής εταιρική σχέση παραμένει στο επίκεντρο της προσέγγισης του Ηνωμένου Βασιλείου για την εναέρια μάχη, όπως ορίζεται στη Στρατηγική μας που δημοσιεύθηκε το 2018.
Ο διευθυντής του προγράμματος "Future Combat Air" του Ηνωμένου Βασιλείου, Richard Berthon, δήλωσε:
Αυτή η πρωτοβουλία με την Ιαπωνία είναι μια ευκαιρία επικερδής για να αναπτύξουμε μαζί καινοτόμες τεχνολογίες. Η επένδυση και η συνεργασία με την Ιαπωνία για την επίδειξη εξαιρετικά προηγμένων συστημάτων αεροκινητήρων, θα ενισχύσουν τις εθνικές μας βιομηχανίες και θα σχεδιάσουν μια στρατιωτική ικανότητα αιχμής. Ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε αυτή τη δουλειά και να συνεχίσουμε τις συζητήσεις μας για περαιτέρω συνεργασία.
Το ΗΒ και η Ιαπωνία συμφώνησαν επίσης ένα «Μνημόνιο Συνεργασίας» που επιτρέπει στα δύο έθνη να αναπτύξουν κοινές τεχνολογίες. Τα Υπουργεία Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιαπωνίας, από κοινού, θα διερευνήσουν τη σκοπιμότητα περαιτέρω συνεργασίας σε επίπεδο υποσυστημάτων κατά τη διάρκεια του 2022. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, αυτή η εργασία θα αναληφθεί από τους εταίρους της βιομηχανίας Team Tempest: BAE Systems, Leonardo UK, MBDA UK και Rolls-Royce.
Ο Alex Zino, Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Μελλοντικών Προγραμμάτων στη Rolls-Royce, δήλωσε:
Σε όλη τη Rolls-Royce έχουμε μια μακροχρόνια και πολύτιμη σχέση με τους πελάτες και τους συνεργάτες του κλάδου μας στην Ιαπωνία. Οι βιομηχανικές ομάδες τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στην Ιαπωνία, φέρνουν συμπληρωματικές τεχνολογίες που θα οδηγήσουν σε τεχνολογίες επόμενης γενιάς, για τις μελλοντικές απαιτήσεις των δύο εθνών σε μαχητικά αεροσκάφη.
Το κοινό πρόγραμμα αεροκινητήρων είναι μια συναρπαστική ευκαιρία, για να συγκεντρώσει μερικές από τις καλύτερες τεχνολογικές δυνατότητες στον κόσμο και θα επιτρέψει επίσης την ανάπτυξη καινοτόμων και κρίσιμων τεχνολογιών που θα είναι θεμελιώδεις για το μέλλον της αμυντικής αεροδιαστημικής βιομηχανίας.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.