Κουρτς : Αποχωρεί από την πολιτική για να αφοσιωθεί στην οικογένειά του

Καταιγιστικές και μάλλον αιφνιδιαστικές εξελίξεις στην Αυστρία. Την αποχώρησή του από την πολιτική ανακοίνωσε ο τέως καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς, που κατηγορείται για διαφθορά.

Το «παιδί-θαύμα» της αυστριακής πολιτικής αποχωρεί από την πολιτική σκηνή για να αφοσιωθεί στην οικογένειά του. Αυτό ανακοίνωσε, σε μία μάλλον αιφνιδιαστική εξέλιξη, ο τέως καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για διαφθορά και απιστία. Για τον λόγο αυτό και προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση, ο Κουρτς είχε αποχωρήσει από την καγκελαρία στις αρχές Οκτωβρίου, αφήνοντας στη θέση του τον έμπιστο συνεργάτη του Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, έως τότε υπουργό Εξωτερικών. Ωστόσο, λίγες μέρες αργότερα, ο Κουρτς εξελέγη επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος (ÖVP) στο Κοινοβούλιο της Αυστρίας, δίνοντας την εντύπωση ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσει σύντομα από την πολιτική.  

Όλα αυτά φαίνεται ότι ανατρέπονται μέσα σε λίγες εβδομάδες. Το μεσημέρι της Πέμπτης ο Κουρτς συγκάλεσε συνέντευξη τύπου για να ανακοινώσει ότι αποχωρεί από τα αξιώματα του προέδρου του ÖVP και του επικεφαλής της Κ.Ο. Τόνισε ότι «δεν ήταν μία εύκολη απόφαση» και ότι ο ίδιος δεν ισχυρίζεται πως ήταν «αλάθητος», για να διευκρινίσει ωστόσο ότι η αποχώρηση από την πολιτική δεν αποτελεί ομολογία ενοχής για όσα του καταλογίζονται. Το αντίθετο μάλιστα: «Με χαρά περιμένω την ημέρα που θα αποδείξω στο δικαστήριο ότι δεν ευσταθούν οι κατηγορίες εναντίον μου» ανέφερε ο τέως καγκελάριος. «Δεν είμαι άγιος, αλλά ούτε και εγκληματίας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχόλια