Η Γαλλία μιλάει για αγορά 80 Rafale από ΗΑΕ-Επίσκεψη Μακρόν σε ΗΑΕ, Κατάρ και Σαουδική Αραβία

Η Γαλλία ανακοίνωσε ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αγόρασαν 80 γαλλικής κατασκευής πολεμικά αεροσκάφη Rafale για 16 δισεκατομμύρια ευρώ. 

Δεν υπήρξε άμεση επιβεβαίωση της συμφωνίας από αξιωματούχους των Εμιράτων. Το γαλλικό υπουργείο Άμυνας χαρακτήρισε τη συμφωνία ως τη μεγαλύτερη σύμβαση εξαγωγής όπλων της Γαλλίας. 

Στα Εμιράτα βρίσκεται ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στον πρώτο σταθμό της διήμερης επίσκεψής του στον Κόλπο. Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν επισκέπτεται τον πλούσιο σε ενέργεια Περσικό Κόλπο την Παρασκευή, ελπίζοντας να υπογράψει ένα σημαντικό συμβόλαιο οπλικών συστημάτων, μετά την καταστροφή της συμφωνίας για τα αυστραλιανά υποβρύχια αυτό το φθινόπωρο και να ενισχύσει τον ρόλο της Γαλλίας στην περιοχή. 

Η διήμερη επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία έρχεται ένα μήνα πριν η Γαλλία αναλάβει την εκ περιτροπής προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης — και ενόψει των γαλλικών προεδρικών εκλογών του 2022, όπου ο Μακρόν αναμένεται να διεκδικήσει δεύτερη θητεία.

Σχόλια