Επένδυση 30.5 εκατ. $ από την Axon για την υποστήριξη ανάπτυξης της τεχνολογίας εντοπισμού drones

Ο ηγέτης της αγοράς στην ασφάλεια εναέριου χώρου, ανακοίνωσε σήμερα ότι έκλεισε έναν γύρο χρηματοδότησης 30,5 εκατομμυρίων δολαρίων με επικεφαλής την Axon, τον παγκόσμιο ηγέτη στις τεχνολογίες συνδεδεμένης δημόσιας ασφάλειας. 

Συμμετέχουν επίσης προηγούμενοι επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων των Aqton Partners, Menlo Ventures, Felicis Ventures, Target Partners, TempoCap και John Chambers, ομότιμος πρόεδρος της Cisco Systems και ιδρυτής της JC2 Ventures. Αυτή η τελευταία χρηματοδότηση έρχεται μετά από ένα ισχυρό έτος ανάπτυξης για την Dedrone, συμπεριλαμβανομένων των άνω των 1.000 αισθητήρων που πωλήθηκαν επεκτείνοντας τον εντοπισμό, περισσότερων από 200 διαφορετικών τύπων drone.

«Η ανίχνευση και η παρακολούθηση drone είναι εξαιρετικά περίπλοκη και βλέπουμε όλο και περισσότερες περιπτώσεις drones που χρησιμοποιούνται για κακόβουλους σκοπούς, συμπεριλαμβανομένης της πρώτης γνωστής τρομοκρατικής επίθεσης με drone σε αμερικανικό έδαφος πέρυσι», δήλωσε η Aaditya Devarakonda, Διευθύνων Σύμβουλος της Dedrone. «Αυτή η επένδυση δείχνει ξεκάθαρη επικύρωση της τεχνολογίας και της ομάδας της Dedrone. Η Axon είναι ένας τεράστιος στρατηγικός εταίρος για την παροχή ασφάλειας εναέριου χώρου στον τομέα της δημόσιας ασφάλειας.»

Η Dedrone είναι η πιο παραγωγική εταιρεία ασφάλειας drone στον κόσμο, που εργάζεται σε 33 χώρες για να προσφέρει τον καλύτερο εντοπισμό, την αναγνώριση, την παρακολούθηση και την καταστολή των Small Unmanned Aircraft Systems (sUAS). Η λύση του Dedrone χρησιμοποιείται από τις κυβερνήσεις τεσσάρων χωρών της G-7, εννέα ομοσπονδιακές υπηρεσίες των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργείου Άμυνας, και διεθνώς από περισσότερες από 65 κρίσιμες τοποθεσίες υποδομής, 20 αεροδρόμια, 50 σωφρονιστικές εγκαταστάσεις και 10 εταιρείες του Fortune 500.

«Η οικονομία των drone ανθίζει και το Dedrone βρίσκεται πολύ στο επίκεντρό της, παρέχοντας κρίσιμη προστασία σε οργανισμούς σε όλο τον κόσμο και διατηρώντας τις κοινότητες ασφαλείς», δήλωσε ο Rick Smith, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Axon. «Η Axon είναι περήφανη που υποστηρίζει τη λύση του Dedrone καθώς προσφέρει απαράμιλλη τεχνολογία στην ασφάλεια του εναέριου χώρου».

Η Dedrone αξιοποιεί την προηγμένη τεχνολογία AI/ML για την ανάλυση και τη συγχώνευση δεδομένων από πολλούς αισθητήρες για τον εντοπισμό, την αναγνώριση και την παρακολούθηση drones. Η λύση ασφάλειας εναέριου χώρου εξοπλίζει επίσης τους χρήστες με προηγμένες αναλύσεις δεδομένων και λειτουργίες αντιμετώπισης. Η Dedrone είναι η μόνη λύση ικανή γρήγορα και αξιόπιστα να ανιχνεύει, να αναγνωρίζει και να εντοπίζει τη μεγαλύτερη ποικιλία drones από περισσότερους από 65 κατασκευαστές, καθώς και αυτοσχέδια drones χωρίς αποκωδικοποίηση δεδομένων τηλεμετρίας.

«Στην Axon, είμαστε αφοσιωμένοι στη μόχλευση της τεχνολογίας για τη βελτίωση της ασφάλειας.... Επιλέξαμε να επενδύσουμε στη Dedrone λόγω της κοινής μας δέσμευσης να παρέχουμε αξιόπιστη, ισχυρή ασφάλεια εναέριου χώρου που διασφαλίζει τη δημόσια ασφάλεια», δήλωσε ο Aydin Ghajar, Γενικός Διευθυντής της Axon Air.

 

Σχόλια