Τουρκικές θηριωδίες το 2021 με τη δολοφονία 35 Σύριων αμάχων στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας

Η κυβέρνηση της Τουρκίας συνεχίζει να κλείνει τα συνοριακά περάσματα στους Σύριους, ενώ επιτρέπει σε στρατιωτικά οχήματα και στρατιώτες να εισέλθουν στη Συρία μέσω των ίδιων περασμάτων, επιδεινώνοντας μια ήδη καταστροφική κατάσταση στη Συρία.  

Την ίδια στιγμή οι Τούρκοι στρατοχωροφύλακες (Jandamra) συνεχίζουν τις θηριωδίες τους εναντίον Σύριων αμάχων, που αναζητούν ασφαλές καταφύγιο από τις καταστροφικές στρατιωτικές μάχες. 

Το 2021, ακτιβιστές του Συριακού Παρατηρητήριου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) τεκμηρίωσαν τον θάνατο 35 αμάχων, μεταξύ των οποίων μια γυναίκα και οκτώ παιδιά, από τους Τούρκους στρατοχωροφύλακες, ενώ προσπαθούσαν να περάσουν στο τουρκικό έδαφος. 

Από τον συνολικό αριθμό των 24 νεκρών, μεταξύ των οποίων μια γυναίκα και πέντε παιδιά, σκοτώθηκαν στην Ιντλίμπ, ενώ εννέα άμαχοι, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά, σκοτώθηκαν στην Αλ-Χασάκα, ένας άμαχος σκοτώθηκε στην Αλ Ράκα και ένας άλλος στο Χαλέπι.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ανανεώνει την έκκλησή προς τα Ηνωμένα Έθνη, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και τη διεθνή κοινότητα, να ασκήσουν μέγιστη πίεση στην τουρκική κυβέρνηση να σταματήσει τις βίαιες και παράνομες απωθήσεις εναντίον Σύριων αμάχων που φεύγουν από στρατιωτικές επιχειρήσεις τις περιοχές τους.

Το SOHR ζητά επίσης να παραπέμψουν τις απωθήσεις της Τουρκίας, που ισοδυναμούν με δολοφονίες εκ προμελέτης, στα διεθνή δικαστήρια, ώστε όλοι όσοι είναι υπεύθυνοι και όσοι βοήθησαν στις δολοφονίες να αντιμετωπίσουν τη δικαιοσύνη. 

Το Συριακό Παρατηρητήριο θα ήθελε να επισημάνει ότι όλες οι πληροφορίες και τα στοιχεία που αναφέρονται σε αυτήν την έκθεση έχουν τεκμηριωθεί και ενημερωθεί μέχρι την ημερομηνία δημοσίευσης.

syriahr.com

Σχόλια