Ο Οργανισμός Αμυντικής Έρευνας και Ανάπτυξης της Ινδίας παρέδωσε στις Ένοπλες Δυνάμεις το 1ο σύστημα anti-drone

Το Defence Research and Development Organisation (DRDO) της Ινδίας ανέπτυξε ένα νέο σύστημα αντι-drone. 

Το νέο σύστημα παραδόθηκε στις ένοπλες δυνάμεις από τον υπουργό Άμυνας της Ένωσης Rajnath Singh. Σε μια άλλη ώθηση στο αμυντικό σύστημα της Ινδίας, ο Οργανισμός Άμυνας Έρευνας και Ανάπτυξης (DRDO) έχει τώρα αναπτύξει ένα σύστημα αντι-drone, για τον εντοπισμό, την αποτροπή και την καταστροφή εισερχόμενων drone. 

Το πρόσφατα αναπτυγμένο σύστημα αντι-drone θα επιτρέψει τον μετριασμό των επιπτώσεων των drones, που αποτελούν απειλή για την εθνική ασφάλεια. Το νέο σύστημα παραδόθηκε στις ένοπλες δυνάμεις από τον υπουργό Άμυνας της Ένωσης Rajnath Singh. 

Το σύστημα έχει δοκιμαστεί σε διάφορες τοποθεσίες τους τελευταίους μήνες. Σήμερα, ο υπουργός Άμυνας παρουσίασε επιτέλους το σύστημα κατά των drones και το παρέδωσε στους αρχηγούς για ανάπτυξη σε διάφορες τοποθεσίες. 

Το σύστημα αντι-drone που κατασκευάστηκε από το DRDO ως μέρος της κυβερνητικής πρωτοβουλίας "Make in India", είναι σύγχρονο και αποτελεσματικό όσον αφορά τις δυνατότητές του και την εμβέλειά του.  Το σύστημα κατά των drone αποτελεί μέρος της εστίασης της Ινδίας στην ιθαγενοποίηση αμυντικών προϊόντων. Το DRDO δοκίμασε πρόσφατα πολλά άλλα συστήματα και αμυντικά προϊόντα που εισήχθησαν επίσης από το υπουργείο Άμυνας.

Σχόλια