Ινδία : Συνέδριο για την απειλή drones & θέματα εσωτερικής ασφάλειας με προεδρεύοντα τον πρωθυπουργό Μόντι

Σήμερα 19 Νοε. 2021 και για τρεις ημέρες, ανώτατα στελέχη πληροφοριών και ασφάλειας της Ινδίας θα συζητούν την αυξανόμενη απειλή Drones από την Κίνα και το Πακιστάν. Το Γραφείο Πληροφοριών - το οποίο είναι υπεύθυνο για την εσωτερική ασφάλεια της χώρας - διοργανώνει το 56ο συνέδριο στο Λάκναου. Ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι θα προεδρεύσει της διάσκεψης.

«Οι επιθέσεις με drone στο Τζαμού έδειξαν ότι υπάρχει μια σημαντική αλλαγή όσον αφορά τις τρομοκρατικές επιθέσεις και την αντιμετώπιση των γειτόνων μας, επομένως θα είναι ένας από τους κύριους τομείς εστίασης στη διάσκεψη», αποκάλυψε ανώτερος αξιωματούχος.

Δύο αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας τραυματίστηκαν όταν δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί, έπεσαν από ένα drone στον σταθμό IAF στο Τζαμού τη νύχτα της 26ης προς 27η Ιουνίου του τρέχοντος έτους. Ο σταθμός IAF ήταν 14-15 χλμ. από τα διεθνή σύνορα με το Πακιστάν.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ένωσης Amit Shah, μετά την επίθεση, ζήτησε από τις δυνάμεις της συνοριακής φύλαξης να χαρτογραφήσουν τις συνοριακές περιοχές και να εντοπίσουν τα αδύναμα σημεία.

Μετά από αυτό, όλες οι δυνάμεις της συνοριακής φύλαξης πραγματοποίησαν ασκήσεις "μαμούθ", για την ενίσχυση του πλέγματος ασφαλείας τόσο στις ανατολικές όσο και στις δυτικές συνοριακές περιοχές. "Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν εισαγάγει ένα νέο στοιχείο κατά μήκος των συνοριακών περιοχών. Για να το αντιμετωπίσουν, οι δυνάμεις συνοριακής φύλαξης έχουν λάβει μέτρα για να ενισχύσουν τις προσπάθειες φύλαξης των συνόρων. Έτσι, προγραμματίζεται μια συζήτηση και για αυτό το θέμα », πρόσθεσε ο ανώτερος αξιωματούχος.

Η Συνοριακή Δύναμη Ασφάλειας διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στη φύλαξη του δυτικού τομέα, ενώ η Ινδο Θιβετιανή Συνοριακή Αστυνομία (ITBP) κάνει το ίδιο για τον ανατολικό τομέα.

Το συνέδριο πραγματοποιείται φέτος σε υβριδική μορφή. Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Ajit Doval, η Γραμματέας της ανάλυσης έρευνας Samanth Goel μαζί με τους αρχηγούς των Ενόπλων & Αστυνομικών Δυνάμεων και των Κεντρικών Αστυνομικών Οργανώσεων, θα παρευρεθούν φυσικά στη Διάσκεψη. Οι υπόλοιποι προσκεκλημένοι θα συμμετάσχουν διαδικτυακά από 37 διαφορετικές τοποθεσίες

ndtv.com

Σχόλια