Οι δυνάμεις του συνασπισμού στη Σαουδική Αραβία κατέρριψαν δύο drone με εκρηκτικά των Χούτι


Οι Βασιλικές Δυνάμεις Αεράμυνας της Σαουδικής Αραβίας (RSADF) σύμφωνα με πληροφορίες αναχαίτισαν και κατέστρεψαν, δύο οπλισμένα drone που εκτόξευσαν οι Αλ-Χούθι με στόχο την πόλη Τζαζάν στις 2 Νοεμβρίου.
Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή θύματα.

Ο Αραβικός Συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας για την υποστήριξη της νόμιμης κυβέρνησης της Υεμένης, δήλωσε την Τρίτη ότι αναχαίτισε και κατέστρεψε δύο drone με εκρηκτικά, που εκτόξευσαν Χούτι που υποστηρίζονται από το Ιράν στη νότια Σαουδική Αραβία. Εν τω μεταξύ, οι γείτονες του Κόλπου, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν, μαζί με τον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) καταδίκασαν την απόπειρα τρομοκρατικών πολιτοφυλακών Χούτι να στοχοποιήσουν την Τζαζάν με δύο drone γεμάτα βόμβες.

Στη Μανάμα, το βασίλειο του Μπαχρέιν καταδίκασε την υποστηριζόμενη από το Ιράν τρομοκρατική επίθεση των Χούτι.  Το υπουργείο Εξωτερικών του Μπαχρέιν δήλωσε ότι αυτή η άνανδρη τρομοκρατική ενέργεια συνιστά κατάφωρη επίθεση και σοβαρή απειλή για την ασφάλεια και την ασφάλεια των πολιτών και των αστικών εγκαταστάσεων

Σχόλια