Πασινιάν : Οι Αρμένιοι πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να υπερασπιστούμε την άγια πατρίδα


Οι Αρμένιοι πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να υπερασπιστούν τα σπίτια τους εάν οι αυξανόμενες εντάσεις στα κοινά σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν οδηγήσουν σε καθαρή σύγκρουση, προειδοποίησε ο πρωθυπουργός της χώρας
, καθώς οι νέες μάχες πυροδότησαν φόβους για μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός. 

Ο Νικόλ Πασινιάν απηύθυνε έκκληση στους συμπατριώτες του να συσπειρωθούν και να προστατεύσουν την «αγία πατρίδα» τους την Τρίτη, μετά τις συγκρούσεις που ξέσπασαν στα κοινά σύνορα. 

Σύμφωνα με μήνυμα του υπουργείου Άμυνας της Αρμενίας, «η κατάσταση στην ανατολική κατεύθυνση της συνοριακής ζώνης συνεχίζει να είναι εξαιρετικά τεταμένη. Γίνονται τοπικές μάχες, κατά τις οποίες ο εχθρός χρησιμοποιεί πυροβολικό, τεθωρακισμένα οχήματα και διάφορα είδη φορητών όπλων».

Ως αποτέλεσμα της επίθεσης του Αζερμπαϊτζάν στις αρμενικές στρατιωτικές θέσεις που αναπτύσσονται στην ανατολική κατεύθυνση των συνόρων Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν, η αρμενική πλευρά έχει 15 απώλειες και άλλοι 7 στρατιώτες αιχμαλωτίσθηκαν. Αυτό είπε ο Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Εθνοσυνέλευσης της Αρμενίας Eduard Aghajanyan κατά τη διάρκεια συνέντευξης στην Αρμενική Υπηρεσία RFE/RL. 

«Με βάση τις πληροφορίες μας, σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί, μεταξύ των στρατιωτών υπάρχουν 15 θύματα και 7 αιχμάλωτοι στρατιωτικοί. Επίσης, με βάση τα στοιχεία μας, οι Ένοπλες Δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν έχουν υποστεί πολλές απώλειες», πρόσθεσε. Σύμφωνα με τον Aghajanyan, κατά τη διάρκεια των αμυντικών επιχειρήσεων, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Αρμενίας κατέστρεψαν τέσσερα Τεθωρακισμένα οχήματα Προσωπικού (BTR) και ένα Ural του αντιπάλου.

Σχόλια