Τον τελευταίο καιρό γίνεται λόγος για αποκλιμάκωση στις σχέσεις των δύο χωρών. Πρόσφατα ο πρόεδρος της Τουρκίας είχε μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον ισραηλινό ομόλογό του. Σύντομα αναμένεται ότι οι πρεσβευτές σε Άγκυρα και Τελ Αβιβ θα επιστρέψουν στα καθήκοντά τους.
Σε αυτή την εικόνα επαναπροσέγγισης σίγουρα δεν θα ταίριαζε ένα διπλωματικό επεισόδιο με κατηγορίες περί κατασκοπείας. Όπως τονίζει η Γκάλια Λίντενστραους, συνεργάτις του ισραηλινού ερευνητικού ινστιτούτου INSS, «η σύλληψη και η ανάκριση του ζεύγους ήταν μάλλον σύμπτωση. Μετά την απελευθέρωσή του, οι δύο χώρες θα συνεχίσουν να συνεργάζονται».
Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Νάφταλι Μπένετ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει δημοσίως τον πρόεδρο Ερντογάν για την παρέμβασή του. Το ερώτημα είναι τώρα, εάν η διευθέτηση της «παρεξήγησης» θα επιταχύνει και τις διαδικασίες για μία ευρύτερη προσέγγιση ανάμεσα στην Τουρκία και το Ισραήλ.
Μπένιαμιν Χάμερ. Επιμέλεια: Γιάννης Παπαδημητρίου, Deutsche Welle
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.