Ύστατη έκκληση Μητσοτάκη: Εμβολιαστείτε αύριο κιόλας


Η συγκυρία επιτάσσει να ενταθούν οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού, ιδίως μεταξύ των εμβολιασμένων.

Ασφαλώς, και θα επιμείνουμε πολύ σε αυτό, να ολοκληρωθεί γρήγορα ο κύκλος της ενισχυτικής τρίτης δόσης. Γνωρίζουμε πια, μας έχετε ενημερώσει επιστημονικά ότι το τείχος ανοσίας αρχίζει μετά το 6μηνο και ειδικά στις μεγάλες ηλικίες να έχει ρωγμές. Ο μόνος τρόπος να ενισχυθεί είναι η τρίτη δόση.

Να σπεύσει να κάνει την τρίτη δόση ο πολίτης ώστε να ενισχύσει ακόμα περισσότερα την άμυνά του απέναντι στον κορονοϊό. Είναι πιο εύκολο να πείσουμε τους συμπολίτες μας που έχουν κάνει το εμβόλιο, να κάνουν την τρίτη δόση, από το να πείσουμε εκείνους που μέχρι σήμερα αντιμετωπίζουν το εμβόλιο με σκεπτικισμό, επιφυλακτικότητα και με απόλυτη άρνηση σε ορισμένες περιπτώσεις.

Από τη στιγμή που έχουμε το εμβόλιο, η κοινωνία και η οικονομία δεν θα ξανακλείσουν. Δεύτερον, οι εμβολιασμένοι συμπολίτες μας δεν θα χάσουν τα δικαιώματα που “έχτισαν” ακολουθώντας τις οδηγίες των επιστημόνων και της πολιτείας. Τρίτον, όσοι δεν θωρακίζονται από το εμβόλιο θα πρέπει να ελέγχονται περισσοτερο.

Θα ζητήσω πάλι από όσους το σκέφτονται ακόμα να εμβολιαστούν αύριο κιόλας για να πάψουμε να θρηνούμε απώλειες, που θα μπορούσαμε να είχαμε προλάβει αν είχαμε υψηλότερα επίπεδα εμβολιασμού.

Αυτά τόνισε σε χαιρετισμό στο πλαίσιο ημερίδας με θέμα «Διαχείριση των χρόνιων νοσημάτων και προαγωγή του προσυμπτωματικού ελέγχου μετά την πανδημία COVID-19», που απηύθυνε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή

Δείτε το σχετικό βίντεο 


Σχόλια