ΗΠΑ: Από σήμερα άρση της ταξιδιωτικής απαγόρευσης από την ΕΕ


Μετά από ενάμιση χρόνο και λίγο παραπάνω, πλήρως εμβολιασμένοι και πολίτες χωρών της ΕΕ που επιδεικνύουν αρνητικό τεστ μπορούν να ταξιδέψουν από τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου ξανά στις ΗΠΑ.
Από σήμερα αίρεται η ταξιδιωτική απαγόρευση που ίσχυε μέχρι τώρα στις ΗΠΑ εξαιτίας της πανδημίας. Πολλές γερμανικές εταιρείες υποδέχονται με ανακούφιση το μέτρο αυτό, σύμφωνα με τον Φόλκερ Τράιερ, επικεφαλής του τμήματος Εξωτερικού Εμπορίου του Γερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου DIHK. Όπως αναφέρει στην DW, «για τη γερμανική οικονομία οι ΗΠΑ είναι η σημαντικότερη εξαγωγική αγορά και ο σημαντικότερος εμπορικός εταίρος της χώρας».

Εξαιτίας της απαγόρευσης εισόδου στις ΗΠΑ λόγω των ειδικών περιορισμών που ίσχυαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας, πολλές εταιρείες ανέστειλαν συνήθεις εμπορικές δραστηριότητες. «Τα πιο πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι το 73% των γερμανικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη Βόρεια Αμερική επηρεάστηκαν από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, αντιμετωπίζοντας προβλήματα στις εφοδιαστικές αλυσίδες ως συνέπεια της πανδημίας», παρατηρεί ο Τράιερ.

Σχόλια