Ένα πρότυπο έργο παρακολούθησης & αντιμετώπισης καταστροφών στη Γερμανία με την σφραγίδα Έλληνα μηχανικού...

Κέντρα ελέγχου πυροσβεστικών δυνάμεων έχουν κατασκευαστεί και κατασκευάζονται σε όλη την Γερμανία για την παρακολούθηση καταστροφών. 

Στα περίχωρα της πόλης Mettmann και σε άμεση γειτνίαση με την αστυνομική αρχή της περιοχής, ανεγέρθηκε ένα νέο κτίριο, για κάλυψη μιας περιοχής 410 km2 και πληθυσμό 490.000 κατοίκων. Συνδυάζει διάφορες εγκαταστάσεις ασφαλείας σε μια νέα τοποθεσία. Κόστος κατασκευής 30 εκατομμύρια. 

Ένας δικός μας...ένας Έλληνας ο Λάζαρος Αμπερίδης ήταν ο Επικεφαλής του έργου "Kreisleitstelle 2020". Από τις αρχές του 2019, δημιουργήθηκε μια μονάδα από τα δύο νέα κέντρα ελέγχου για την πυροσβεστική και την αστυνομία, καθώς και μια περιοχή άσκησης πυροσβεστικής και το τμήμα πολιτικής προστασίας της διοίκησης της περιοχής.






Το έργο είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον γιατί η πυροσβεστική μπορεί να πραγματοποιήσει ασκήσεις υπό πραγματικές συνθήκες.  Είναι κέντρο ελέγχου της πυροσβεστικής και της αστυνομίας με αίθουσες σεμιναρίων, διοίκησης και εκπαίδευσης.

Είναι ένα από τα πολλά έργα που έχουν υλοποιηθεί. Περίπου 45 μηχανικοί και αρχιτέκτονες συμμετείχαν σε αυτό το έργο. Η πυροσβεστική και η αστυνομία με τις ομάδες τους έχουν συμβάλει πολύ μέσω των γνώσεών τους. Τέτοια έργα με πολλή τεχνολογία απαιτούν πολλή πειθαρχία για να υλοποιηθούν.

Τα εγκαίνια έγιναν στις 27 Οκτ. 2021 από τον περιφερειακό διοικητή Thomas Hendele CDU (περιφέρεια Mettmann) και τον Herbert Reul CDU από τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.

Σχόλια