Ο Τράμπ φτιάχνει πλατφόρμα Social Media για να "χτυπήσει" Facebook & Twitter!

Ισχυρίζεται ότι θα βάλει τέλος στην «τυραννία του διαδικτύου»

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αποκάλυψε το σχέδια για την δημιουργία δικής του πλατφόρμας μέσων κοινωνικής δικτύωσης, χαρακτηρίζοντάς την ως «προσπάθεια για την καταπολέμηση της «τυραννίας» των εταιρειών Big Tech που χαίρονται να λογοκρίνουν». Η ανακοίνωση αυτή έρχεται αφού ο Τραμπ προσέφυγε στην αμερικανική δικαιοσύνη για να επαναφέρει τους προσωπικούς του λογαριασμούς στο Twitter και το Facebook.


 

Ο τ. Πρόεδρος ανακοίνωσε χθες την νέα αυτή διαδικτυακή πλατφόρμα μαζί με ένα εντελώς νέο εγχείρημα στα ΜΜΕ: Την Trump Media & Technology Group (TMTG), λέγοντας ότι η εφαρμογή του TRUTH Social θα είναι έτοιμη για να βγει δημόσια στις αρχές του επόμενου έτους και θα χρησιμεύσει ως «ανταγωνιστής της κοινοπραξίας μέσων ενημέρωσης» που εδρεύει στη Silicon Valley.

«Δημιούργησα το TRUTH Social και το TMTG για να σταθώ απέναντι στην τυραννία των Big Tech (Εννοεί το facebook, το Twitter αλλά και την Google). Ζούμε σε έναν κόσμο όπου οι Ταλιμπάν έχουν τεράστια παρουσία στο Twitter, ωστόσο ο αγαπημένος σας Αμερικανός πρόεδρος έχει φιμωθεί. Αυτό είναι απαράδεκτο », είπε ο Τραμπ σε δήλωσή του, προσθέτοντας ότι η νέα πλατφόρμα« ιδρύθηκε με αποστολή να δίνει φωνή σε όλους ».

Είμαι ενθουσιασμένος που σύντομα θα αρχίσω να μοιράζομαι τις σκέψεις μου για το TRUTH Social και να αντισταθώ στους BIg Tech. Όλοι με ρωτούν γιατί κάποιος δεν αντιστέκεται στην τυραννία των Big Tech; Λοιπόν, θα το κάνουμε σύντομα!

Ενώ το TRUTH Social δεν είναι προς το παρόν διαθέσιμο, η TMTG δήλωσε ότι θα ξεκινήσει δοκιμές beta για επιλεγμένους χρήστες τον επόμενο μήνα, με μια πλήρη λειτουργία να προγραμματίζεται για το πρώτο τρίμηνο του 2022. Η εταιρεία άφησε επίσης να εννοηθεί ότι σχεδιάζει να δημιουργήσει μια Συνδρομητική υπηρεσία τηλεοπτικών προγραμμάτων τύπου Netflix, την TMTG+, για την οποία είπε ότι θα περιλαμβάνει ψυχαγωγικό πρόγραμμα, ειδήσεις, podcast και άλλα ».

Αναμένεται να φανεί εάν το εγχείρημα θα έχει μέλλον, διότι είναι εξαιρετικά δύσκολο για μία νέα εταιρεία, όποιος κι αν είναι ο ιδιοκτήτης της, να χτυπήσει τους κολοσσούς της silicon valley.

Σχόλια