Τουλάχιστον δέκα τραυματίες από επίθεση drones σε αεροδρόμιο της Σαουδικής Αραβίας

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί σε επιθέσεις στο αεροδρόμιο στην πόλη Τζαζάν της Σαουδικής Αραβίας, κοντά στα σύνορα με την Υεμένη. 

Το Σαουδαραβικό Πρακτορείο Τύπου (SPA) ανέφερε ότι οι επιθέσεις το βράδυ της Παρασκευής είχαν ως στόχο το αεροδρόμιο "Βασιλιάς Αμπντάλα". Επικαλούμενος εκπρόσωπο του συνασπισμού υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, η SPA είπε ότι το πρώτο βλήμα εκτοξεύτηκε από μη επανδρωμένο αεροσκάφος, σπάζοντας τα παράθυρα της πρόσοψης του αεροδρομίου και προκαλώντας τραυματισμούς.


Ένα δεύτερο μη επανδρωμένο αεροσκάφος  (drone) αναχαιτίστηκε νωρίς το Σάββατο, πρόσθεσε ο συνασπισμός, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για τραυματισμούς ή ζημιές. Έξι Σαουδάραβες, τρεις υπήκοοι του Μπαγκλαντές και ένας Σουδανός ήταν μεταξύ εκείνων που τραυματίστηκαν στην πρώτη επίθεση, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Τουλάχιστον πέντε από τα θύματα υπέστησαν μόνο ελαφρά τραύματα, ενώ οι συνθήκες των πέντε άλλων δεν έγιναν άγνωστες. 

Κανείς δεν έχει αναλάβει την άμεση ευθύνη για την επίθεση, αλλά μια σειρά επιθέσεων εναντίον στόχων της Σαουδικής Αραβίας χρεώθηκαν πρόσφατα στις δυνάμεις Χούτι της Υεμένης. Οι Χούτι πολεμούν έναν συνασπισμό υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, ο οποίος προσπαθεί να αποκαταστήσει την έκπτωτη κυβέρνηση εκεί. 

Την Τετάρτη, τέσσερις εργαζόμενοι τραυματίστηκαν επίσης όταν ο συνασπισμός αναχαίτισε ένα drone γεμάτο εκρηκτικά που στόχευε το αεροδρόμιο Abha του βασιλείου. Στις 31 Αυγούστου, ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος χτύπησε το ίδιο αεροδρόμιο, τραυματίζοντας οκτώ άτομα και προκαλώντας ζημιές σε ένα πολιτικό αεροσκάφος.

Σχόλια