Οι βάσεις της Ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας προστατεύονται με συστήματα αντι-drones

Η Εθνική Φρουρά Ασφαλείας (NSG) έχει αναπτύξει αντιαεροπορικά συστήματα στους σταθμούς της Ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας Σριναγκάρ και Τζαμού για την αντιμετώπιση των επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, δήλωσε το Σάββατο ο γενικός διευθυντής της ειδικής δύναμης Γκαναπάθι. Τα συστήματα έχουν εντοπίσει μερικά drones τους τελευταίους μήνες και έχουν ειδοποιήσει εγκαίρως τις σχετικές υπηρεσίες...

Η εξέλιξη έρχεται με φόντο την επίθεση με δύο drone στον αεροπορικό σταθμό Jammu στις 27 Ιουνίου, κατά την οποία δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη από τα σύνορα έριξαν δύο αυτοσχέδιες βόμβες στη βάση, καταστρέφοντας ένα τμήμα του κτιρίου.

Έκτοτε, η κυβέρνηση πραγματοποίησε μια σειρά συναντήσεων με διάφορους φορείς, ιδιωτικές εταιρείες και τον Οργανισμό Αμυντικής Έρευνας και Ανάπτυξης (DRDO) για την εγκατάσταση ισχυρών αντι-drone συστημάτων κατά μήκος των δυτικών συνόρων. Τόσο οι σταθμοί Srinagar όσο και Jammu Indian Air Force (IAF) κατηγοριοποιούνται ως «ευαίσθητες» εγκαταστάσεις. 

Η ομοσπονδιακή δύναμη κομάντο ενισχύει το αντιτρομοκρατικό της προφίλ και προετοιμάζεται για να αντιμετωπίσει τις αναδυόμενες προκλήσεις ασφάλειας, δήλωσε ο Γκανάπαθι το Σάββατο. "Η NSG έχει αναπτυχθεί στους σταθμούς Srinagar και Jammu IAF , για να παρέχει κάλυψη ασφαλείας στις εγκαταστάσεις ενάντια σε επιθέσεις με drone και αυτό το σύστημα λειτουργεί με επιτυχία". Η ανάπτυξη θα συνεχιστεί μέχρι να είναι διαθέσιμα πλήρη αντι-drone όπλα και gadget σε αυτές τις δύο βάσεις...

Το NSG διαθέτει μια σειρά από αντι-drone εξοπλισμό, radar, παρεμβολείς και όπλα που διατηρούν την περιμετρική ασφάλεια, είπε ο Γκαναπάθι.

Σχόλια