Πακιστανικό drone πέταξε όπλα και πυρομαχικά σε υποστηρικτές τρομοκρατών στα σύνορα Ινδίας-Πακιστάν

Μόλις επτά ώρες αφότου ολοκληρώθηκε η τελετή εγκαινίων της Συνοριακής Δύναμης Ασφαλείας (BSF)στα διεθνή σύνορα στην περιοχή Τζαμού, ένα πακιστανικό drone επιχείρησε στα περίχωρα της πόλης Τζαμού αργά το βράδυ του Σαββάτου. 

Ένας ανώτερος αστυνομικός είπε, "ήταν μια σαφής περίπτωση πακιστανικού drone που μετέφερε-έριξε όπλα και εκρηκτικά στο έδαφος σε υποστηρικτές τρομοκρατών. Ο αξιωματικός είπε ότι η αποστολή αυτή ήταν αιτία «σοβαρής» ανησυχίας. 

Ο αρχηγός της αστυνομίας της περιοχής Τζαμού Τσαντάν Κόλι δήλωσε: «Το περιστατικό συνέβη γύρω στα μεσάνυχτα. Το drone είχε φορτίο ένα AK-47, τρεις γεμιστήρες, 30 σφαίρες και μια διόπτρα ». Ένας χωρικός άκουσε τον ήχο του drone και το είδε να ρίχνει κάτι. Ενημέρωσε την αστυνομία », είπαν. 

Η απόσταση από τα διεθνή σύνορα ήταν περίπου 5 έως 6 χιλιόμετρα. Στις 24 Ιουλίου, η αστυνομία του Τζαμού και του Κασμίρ ισχυρίστηκαν ότι κατέρριψαν ένα πακιστανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος που μετέφερε πέντε κιλά εκρηκτικών (IED) στην περιοχή Τζαμού. Στις 27 Ιουνίου δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη έριξαν εκρηκτικά στον σταθμό της Ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας (IAF) στην πόλη Τζαμού τραυματίζοντας δύο άτομα. 

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας Τζαμού και Κασμίρ Dilbag Singh είπε ότι, τα drones προέρχονται από τα σύνορα. Πάνω από 360 drones έχουν παρατηρηθεί στα σύνορα με το Πακιστάν από το 2019.

Σχόλια