CDC : Μη εμβολιασμένοι 6,1 φορές μεγαλύτερο ρίσκο να προσβληθούν & 11,3 φορές να καταλήξουν από COVID-19 σε σχέση με πλήρως εμβολιασμένους

Μόνο με βάση στοιχεία επίσημα από αναγνωρισμένους και θεσμικούς-υπεύθυνους

φορείς, μπορεί να εξαχθούν συμπεράσματα και διαπιστώσεις...

Στο πλαίσιο αυτό, σας παρουσιάζουμε τα στατιστικά του CDC σχετικά με κρούσματα, νοσηλείες και θανάτους μεταξύ εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων κατά του COVID-19.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) είναι το κορυφαίο εθνικό ινστιτούτο δημόσιας υγείας των Ηνωμένων Πολιτειών. Το CDC είναι μια ομοσπονδιακή υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών υπό το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών... 

Περιστατικά μεταξύ εμβολιασμένων & μη εμβολιασμένων

Οι μη εμβολιασμένοι είχαν 6.1 φορές μεγαλύτερο ρίσκο να προσβληθούν από COVID-19 σε σχέση με τους πλήρως εμβολιασμένους

Περιστατικά ανά ηλικιακή ομάδα εμβολιασμένων & μη εμβολιασμένων


Νοσηλείες-Ηλικιακή κατανομή μεταξύ εμβολιασμένων & μη εμβολιασμένων


Για όλους τους ενήλικες ηλικίας 18 ετών και άνω, το αθροιστικό ποσοστό νοσηλείας που σχετίζεται με τον COVID-19 ήταν περίπου 12 φορές υψηλότερο σε μη εμβολιασμένα άτομα. 

  • Παρόλο που τα εβδομαδιαία ποσοστά μπορεί να διαφέρουν, το αθροιστικό ποσοστό νοσηλειών που σχετίζονται με τον COVID-19 σε μη εμβολιασμένους ενήλικες ηλικίας 18-49 ετών, ήταν περίπου 14 φορές υψηλότερο από τους πλήρως εμβολιασμένους ενήλικες ηλικίας 18-49 ετών. 
  • Αν και τα εβδομαδιαία ποσοστά μπορεί να ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό, το αθροιστικό ποσοστό νοσηλειών που σχετίζονται με τον COVID-19 σε μη εμβολιασμένους ενήλικες ηλικίας 50-64 ετών ήταν περίπου 15 φορές υψηλότερο από τους πλήρως εμβολιασμένους ενήλικες ηλικίας 50-64 ετών. 
  • Αν και τα εβδομαδιαία ποσοστά μπορεί να ποικίλουν σε μεγάλο βαθμό, το αθροιστικό ποσοστό νοσηλειών που σχετίζονται με τον COVID-19 σε μη εμβολιασμένους ενήλικες ηλικίας 65 ετών και άνω ήταν περίπου 9 φορές υψηλότερος από τους πλήρως εμβολιασμένους ενήλικες ηλικίας 65 ετών και άνω.

Κατανομή θανάτων μεταξύ εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων

 

Λεπτομέρειες επί των ανωτέρω μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ και  ΕΔΩ

Σχόλια