Εμπλοκή της Τουρκίας στην δολοφονία του Κατσίφα σύμφωνα με Αλβανό δημοσιογράφο

Ο Αλβανός δημοσιογράφος Kastriot Myftaraj, προχώρησε σε μια δημόσια εκτενής δήλωση, η οποία έχει να κάνει με την εκτέλεση του Κωνσταντίνου Κατσίφα από τις αλβανικές ειδικές δυνάμεις, κατά την 28η Οκτωβρίου του 2018 στους Βουλιαράτες.

Ο συγκεκριμένος αναφέρει πως στην δολοφονία του Κ. Κατσίφα, εμπλέκεται η Τουρκία, η οποία επιθυμεί εντάσεις στην Εθνική Ελληνική Μειονότητα της Αλβανίας και οι οποίες άρχισαν με την δολοφονία του.

Ακόμη αναφέρει πως το αλβανικό κράτος με τις δηλώσεις του διαψεύδει τον ίδιο του τον εαυτό, αναφερόμενο αρχικά σε εκτέλεση του Κ. Κατσίφα έπειτα από ανταλλαγή πυρών, ενώ ξαφνικά η Εισαγγελία εκδίδει πόρισμα αναφέροντας ότι αυτοκτόνησε.

«Το ψέμα έχει γίνει πολύ χοντρό γιατί έχουν πανικοβληθεί. Την πρώτη μέρα λένε ότι τον σκότωσαν γιατί έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή των αστυνομικών, αλλά μετά βγαίνουν έξω και λένε ότι αυτοκτόνησε. Κάτι δεν πάει καλά εδώ.», αναφέρει ο δημοσιογράφος.

Ενώ συνεχίζει με τα παρακάτω:

«Τώρα η άρνηση είναι χειρότερη από τον φόνο. Αυτό το γεγονός συνέβη το 2018 όταν ο Ardi Veliu ήρθε επικεφαλής της αστυνομίας (αλβανικής), απόφοιτος της Τουρκίας. Είναι γνωστό ότι έχουμε ανταλλαγές με τους Τούρκους σε αυτό το πλαίσιο. Οι τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια ακολουθώντας τις συμφωνίες του Ράμα με τον Ερντογάν.

Δίνονται ανταμοιβές για τέτοια περιστατικά. Ένας Έλληνας μειονοτικός σκοτώνεται στα σύνορα και ακολουθεί ένα αιματηρό επεισόδιο, και αυτό προκαλεί περιοδικές εντάσεις, χρόνο με τον χρόνο.»

himara.gr

Σχόλια